eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kihívások előtt a Fradi pólócsapata

Négy mérkőzést rendeznek ma este a férfi vízilabda E.ON ob I alapszakaszában. Az A csoportban hat órakor kezdődik a Szolnok-Kaposvár és az Eger-Szeged mérkőzés, majd a B csoportban hét órától Ferencváros-Honvéd, fél nyolctól pedig OSC-Vasas meccset rendeznek. Az FTC az előző hétvégén a Szegedet megelőzve nyerte meg az Eurokupa budapesti selejtezőcsoportjának küzdelmeit, ugyanakkor így is erős ellenfeleket kapott a sorozat következő körére. Farkas Dávid kérdezte Varga Zsoltot, a Ferencváros vezetőedzőjét.

"Az előző hétvége teljesítménye összességében rendben volt, bár a játékot nagyon hullámzónak érzékeltem, főleg a délelőtti mérkőzéseken lehetett érezni, hogy a fáradtság vagy a túl sok mérkőzés miatt kevésbé tudtak koncentrálni a játékosok" - mondta Varga Zsolt, a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője az InfoRádiónak.

"Az eredmények tekintetében is rendben voltak a mérkőzések" - tette hozzá a vezetőedző, bár mint elmondta, a gyengébbnek tartott csapatok ellen, mint például a Strasbourg és az Esslingen, a kapott gólok számát kicsit soknak tartotta.

Egy jó és színvonalas torna volt az Eurokupa, a rendezésre mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptak. A játék színvonala is jó volt, hiszen kiváló csapatok mérkőztek meg, az Acquachiara, az FTC, a Szeged, illetve a Jadran Split is erős csapattal tudott jönni. Ehhez társult meglepetésként a Strasbourg, akitől nem számítottak arra, hogy komolyabb játékerőt képvisel majd.

A következő körben október 16-tól 18-ig Nápolyban a már említett Acquachiarával és két orosz együttessel, a Kirisivel és a Kazannyal küzd meg a csapat.

"Nem erre a csoportleosztásra számítottunk, mi azt hittük, hogy az 1-4 és a 2-3 megy tovább egy másik csoportba, ehhez képest az 1-3 ment és a másik csoportból is megkaptunk két erős csapatot" - fogalmazott Varga Zsolt.

Az Acquachiara otthon fog játszani Nápolyban, és mivel itt sem volt könnyű ellenfél, otthon várhatóan még nehezebb lesz.

"Abban bízunk, hogy a két orosz csapatot meg tudjuk fogni, bár hozzá kell tenni, hogy a Kazany évről évre egyre jobb csapat, sőt egyszer-kétszer nyertek már Eurokupát is" - mondta a vezetőedző.

A hazai bajnokságban a szerdai nap a fővárosi rangadóké, mert miközben az OSC a Vasassal játszik, a Ferencváros együttese a Honvédot fogadja.

"Ebben a pillanatban temérdek sérüléssel küszködünk" - mondta Varga Zsolt. Katonás Gergő sérült a mai napig, bár játszott valamennyit az Eurokupán, de utána abba kellett hagynia és nem is tudta vállalni az utolsó mérkőzésen a játékot. Felépült Jansik Szilárd, de Pohl Zoltánnak most hétvégén megrándult a bokája, teljesen bedagadt, részleges bokaszalag szakadással jött le edzésre, tehát ő is kiesett. A második centernek, Joel Swiftnek is megfájdult a válla a hétvégén.

"Kicsit foghíjasak vagyunk, de ennek ellenére bízom abban, hogy megnyerjük a mérkőzést" - tette hozzá a Ferencváros vezetőedzője.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×