eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kettős rangadóval búcsúzik a Puskás Stadion

Ünnepélyes keretek között búcsúzik ma a Puskás Ferenc Stadion, korábbi nevén a Népstadion, amelynek újjáépítés előtti bontása a közeljövőben kezdődik.

Magyar Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi technikai igazgatója, a Viszlát, stadion! elnevezésű rendezvény ötletgazdája és főszervezője az MTI érdeklődésére elmondta: a széles sportbaráti összefogással megvalósuló eseményen a társadalom több rétege képviselteti magát.

Az óvodások meccsével kezdődik a program 16 órakor, majd megmérkőzik egymással az ügyvédek és az orvosok, illetve a borászok és az írók válogatottja. A futball és a kultúra szoros kapcsolatát az egykori színész-újságíró rangadó (SZÚR) felelevenítésével is jelzik. A színészek műsort is adnak majd a helyszínen.

Külön megemlékeznek a magyar férfi kosárlabda-válogatott 1955-ös, népstadionbeli Európa-bajnoki győzelméről, illetve az atléták korábbi sikereiről.

Magyar Zoltán hozzátette: a régen rendszeresen hetven-nyolcvanezer néző előtt megrendezett fővárosi kettős rangadók klubjai is összemérik az erejüket, ugyanabban a párosításban, amelyben az utolsó dupla derbit játszották 1987. május 2-án, azaz az Újpest a Honvéddal, a Ferencváros a Vasassal játszik. A közönség ezúttal a klubok öregfiúk-együtteseit láthatja. A programot a parlamenti válogatott és az olimpikonok találkozója zárja.

A VIP-teremben sporteseményekről, társadalmi- és kulturális rendezvényekről vetítenek majd fotókat, a Toronyépület aulájában elhelyezett vitrinben pedig sportszereket, ereklyéket állítanak ki.

A főszervező kiemelte: a Puskás Stadion utolsó nyilvános eseményén a Sportmúzeum mindent dokumentálni akar az utókornak. Elhelyeznek majd egy nagyméretű kartont, amelyet a záróünnepségen megjelentek kézjegyükkel látnak el, ezáltal írásos nyomot hagynak maguk után a stadion több mint hatvanéves történelmében.

A stadionbúcsúztatóra a belépés ingyenes, de a bejáratokhoz becsületkasszákat helyeznek el, a bevételt pedig a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai labdarúgóutánpótlás-képzés támogatására fordítják.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×