eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kiszivárgott a FIFA-Aranylabdára jelöltek listája

Egy spanyol lap pénteken nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Aranylabda-szavazásának 59 jelöltet tartalmazó névsorát.

A spanyol El Mundo Deportivo című lap pénteki számából kiderül, hogy a Real Madridot és az FC Barcelonát egyaránt hét játékos képviseli a listán. Természetesen köztük van Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, akik az elmúlt hét évben egymás között "osztoztak" a díjon: a katalánok argentin játékosa négyszer győzött, de a legutóbbi két alkalommal - és 2008-ban - a portugál nyert.

A német Bundesliga hét játékossal képviselteti magát, ebből hatan (Manuel Neuer, Thomas Müller, Robert Lewandowski, David Alaba, Arjen Robben és Arturo Vidal) a Bayern München labdarúgói, Eduardo Vargas pedig a Hoffenheimet erősíti.

A világbajnok német válogatott tagjai közül csak hárman (Müller és Neuer mellett Toni Kroos) kerültek az 59 jelölt közé.

A listát előbb 23 fősre szűkítik, majd december elejére már csak három játékos marad versenyben a díjért, az eredményhirdetésre és a FIFA-Aranylabda ünnepélyes átadására pedig 2016. január 11-én kerül sor Zürichben.

A FIFA-Aranylabda 59 jelöltje (az El Mundo Deportivo szerint):

Arsenal: David Ospina (kolumbiai), Alexis Sánchez (chilei)
Atlético Madrid: Antoine Griezmann (francia), Jackson Martínez (kolumbiai)
FC Barcelona: Claudio Bravo (chilei), Andrés Iniesta (spanyol) Javier Mascherano (argentin), Lionel Messi (argentin), Neymar (brazil), Ivan Rakitic (horvát), Luis Suárez (uruguayi)
Bayern München: David Alaba (osztrák), Robert Lewandowski (lengyel), Thomas Müller (német), Manuel Neuer (német), Arjen Robben (holland), Arturo Vidal (chilei)
Boca Juniors: Carlos Tévez (argentin)
Bournemouth: Christian Atsu (ghánai)
Chelsea: Diego Costa (spanyol), Thibaut Courtois (belga), Eden Hazard (belga), Willian (brazil)
Flamengo: Paolo Guerrero (perui)
Hoffenheim: Eduardo Vargas (chilei)
Internazionale: Gary Medel (chilei)
Juventus: Giorgio Chiellini (olasz), Álvaro Morata (spanyol), Paul Pogba (francia)
Manchester City: Sergio Agüero (argentin), Wilfried Bony (elefántcsontparti), Yaya Touré (elefántcsontparti), Nicolás Otamendi (argentin), Kevin De Bruyne (belga)
Manchester United: David de Gea (spanyol), Wayne Rooney (angol), Memphis Depay (holland)
New York City: Andrea Pirlo (olasz)
Leicester City: Okazaki Sindzsi (japán)
Liverpool: Philippe Coutinho (brazil)
Los Angeles Galaxy: Giovani dos Santos (mexikói)
AC Milan: Carlos Bacca (kolumbiai)
Olympique Lyon: Alexandre Lacazette (francia)
Paris Saint-Germain: Edinson Cavani (uruguayi), Zlatan Ibrahimovic (svéd), Javier Pastore (argentin)
PSV: Andrés Guardado (mexikói)
Real Madrid: Gareth Bale (walesi), Karim Benzema (francia), Toni Kroos (német), Luka Modric (horvát), Sergio Ramos (spanyol), James Rodríguez (kolumbiai), Cristiano Ronaldo (portugál)
River Plate: Carlos Sánchez (uruguayi)
Swansea: André Ayew (ghánai)
Swindon Town: Massimo Luongo (ausztrál)
Tottenham: Harry Kane (angol), Szon Hung Min (dél-koreai)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×