BL: még soha nem kezdtek ilyen rosszul az angolok!

Infostart
2015. szeptember 30. 10:26
Vergődnek az angol csapatok a Bajnokok Ligájában. Kedd este az Arsenal és a Chelsea is vereséget szenvedett. Luis Suárez megmentette a Barcelonát. Meglepően jól ment az exszovjet államok képviselőinek. Parádézott a Bayern München.

Az angol sajtó már kongatja a vészharangot. Az Arsenal az Olympiakosz elleni hazai veresége (2-3) után megjegyzi, hogy a 2012-2013-as idény óta (tehát három éve) nem tudott olyan csapat továbblépni a csoportkörből, amelyik elveszítette az első két mérkőzését. Arsène Wenger legénysége pedig most itt tart, miután a két legkönnyebbnek vélt ellenféllel, a Dinamo Zagrebbel és a görögökkel szemben is elbukott.

Megemlítik, hogy az "ágyúsok" még soha nem kezdték ilyen gyengén a csoportszakaszt, s hogy az elmúlt 15 évben (!) mindig továbbléptek a legjobb tizenhat közé. vagy a második csoportkörbe, minden szezonban legkevesebb nyolc mérkőzést játszottak. Most már ehhez bravúr kell, hiszen a két vereség mellett a hátralévő négy találkozóból kétszer a Bayern München lesz az ellenfél. Kedd este hiába játszott jól ismét Theo Walcott és Alexis Sánchez, a védelem, élén Ospina kapussal túl sokat hibázott. 


A Chelsea-nek a védekezése ugyan kevesebb kritikát kapott, mégis tény: José Mourinho együttese is vereséggel folytatta a szereplését. A londoni "kékek" már öt vereségnél tartanak a 2015-2016-os szezonban, ez több mint amennyit a teljes előzőben elszenvedtek. Tizennyolc kapott gólnál járnak szeptember végén - szemben 2014 őszével, amikor december elején került csak tizennyolcadszor Thibault Courtois (vagy Petr Èech) kapujába a labda.

A Premier League címvédője sincsen könnyű helyzetben a továbbjutást illetően, de az első meccsét megnyerte a Maccabi ellen. Ugyanakkor a BL-történelemben először fordult elő, hogy másfél kör, azaz (csak az angolok mérkőzéseit tekintve) hat mérkőzés után a valaha a világ legerősebb bajnokságaként ünnepelt Premier League képviselői egy döntetlennel és öt vereséggel álljanak. Mindegyik képviselőjük legalább egyszer vereséget szenvedett már a főtáblán. 

A nyolcvanadik percben úgy festett, a Barcelona is "angolos eredménnyel" áll majd két forduló után. A Lionel Messit nélkülöző katalánok egy egy kapushiba miatt hátrányba kerültek a Bayer Leverkusen ellen, és sokáig nem tudtak kiegyenlíteni. A brazil Neymar kifejezetten gyengén futballozott, s az argentin világklasszis helyén futballozó Sandro Ramírez sem tudott sokat a játékhoz tenni.

A hajrában fordult a kocka, Luis Suárez lövése után a néhány perccel korábban beállt Sergi Roberto, majd nem sokkal később az uruguayi is bevette Bernd Leno kapuját. A katalánok nyertek, de nem volt felhőtlen az örömük, Rafinha és Messi után ezúttal Andrés Iniesta sérült meg, a barcelonai Sport szerint legalább egyhónapos kihagyás vár rá.