Senki sem tett még olyat a Bundesliga történetében, mint kedd este Lewandowski! Videóval

Infostart
2015. szeptember 22. 22:03
Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel klasszisa olyat tett, amilyet még soha, senki a német Bundesliga történetében. Az előző idény első és második helyezettjének rangadóján kilenc perc alatt szerzett öt gólt. Győzött Dárdai Pál csapata, a Hertha is.

A csatár a második félidőre állt be a spanyol Thiago helyére, akkor a Wolfsburg 1-0-ra vezetett Daniel Caligiuri révén. Aztán jött a lengyel, aki az 51. és a 60. perc között öt gólt szerzett, s beírta a nevét a rekordok könyvébe. 


Teljesítménye nem abszolút csúcs, ugyanis 1977. augusztus 17-én, az 1. FC Köln-Werder Bremen meccsen Dieter Müller, a kor válogatott csatára hat találatig jutott egy Bundesliga-mérkőzésen. Ám rekord mégis: még soha, senki sem szerzett öt gólt a német szövetségi ligában kilenc perc alatt.

Lewandowski a saját "egyéni csúcsát" is megjavította, jelentős tétmérkőzésen (első osztályú bajnokin, vagy nemzetközi kupameccsen) a Borussia Dortmund játékosaként a Real Madridnak 2013. április 24-én lőtt négy találata volt a rekordja. Máig.

A Bayern München játékosai közül korábban Dieter Hoeness 1984. február 25-én, valamint Gerd Müller 1972. február 19. és 1976. szeptember 10. között négyszer (!) ért el Bundesliga-mérkőzésen négy gólt.

A 2015-2016-os idényben, a topligákban, Lewandowski a második, aki öt gólig jutott. Az "elődje" Cristiano Ronaldo, aki tíz napja a Real Madrid-Espanyol meccsen rúgott ötöt.

Bayern München-Wolfsburg 5-1 (0-1)
Hertha BSC-1. FC Köln 2-0