Beszáll az Audi a Formula-1-be

Infostart
2015. szeptember 22. 12:05
Sajtóhírek szerint az Audit már csak néhány aláírás választja el attól, hogy 2018-tól beszálljon a Formula-1-es világbajnokság küzdelmeibe.

Az Audi a hosszú távú világbajnokságon évek óta sikeresen versenyez. Sorra nyerte a Le Mans-i 24 órás versenyeket is - mondta az Index szakújságírója. Joó Gábor szerint az ott alkalmazott technika jó alap lehet egy Formula-1-es motor építéséhez is.

"Technikailag mindenképpen kedvező lenne, ha feltűnnének a Forma-1-ben, mert a mostani motorok, amikkel versenyeznek, hasonlóak azokhoz a motorokhoz, amiket a Forma 1-ben is használnak"

A Volskwagen konszern a Rali-világbajnokságon a Volskwagen, a hosszú távú versenyzésben a Porsche, a Formula-1-ben az Audi márkát építené tovább - tette hozzá Joó Gábor.

"Érdekes, hogy miért nem mondjuk a Porschéval akarnak a Forma-1-be jönni. Ennek talán az lehet a magyarázata, ha a Porschét túlhangsúlyoznák márkán belül, ez pedig még az Audinak is konkurenciát csinálna. A Porschénak nagyon hosszú és sikeres Formula-1-es múltja van, talán az elvárások is nagyobbak lennének, ha a Porschéval indulnának. Míg az Audinak így lehetne néhány átfutási éve, amíg a dobogó tetejére tud állni."

Sajtóhírek szerint az Audi a Formula-1-es szereplésért cserébe kivonulna a hosszú távú versenyzésből és a Német Túraautó Bajnokságból is - mondta el Hámor Iván, a Portfolio Cégautó mellékletének vezetője.

"Nehéz kimutatni, milyen közvetlen hatásai lehetnek a szereplésnek, de egy ilyen döntés csak akkor születik meg, ha pozitív a mérlege. Magyarországon ennek semmilyen hatása nem lenne, annyira más ez a nagyságrend, még a számok sincsenek köszönőviszonyban egymással, még akkor sem, ha az egyik forintban, a másik dollárban vagy euróban van. Tehát nemhogy háromszázszoros, hanem ennél jóval nagyobb az a nagyságrendi különbség, ami mondjuk egy hazai kézilabda támogatást, vagy a Formula-1-ben való globális részvételt jelenti.

Az Audi a jelenlegi tervek szerint 2018-ban szállna be a Formula-1-be, a négyszeres világbajnok Red Bull istálló felvásárlásával.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást