Kásás Zoltán: minden lehetséges, közel vannak egymáshoz a csapatok

Infostart
2015. szeptember 18. 11:42
Nem szabad a kazanyi vb tapasztalatai alapján leírni a magyar felnőtt válogatottakat - hangsúlyozta az InfoRádiónak Kásás Zoltán, a magyar szövetség képzési és szakmai igazgatója.

"1958 óta járok be az uszodába, állandóan vannak hullámvölgyek, a magyar vízilabdának az erejét mindig az mutatta, hogy mindig ki tudott mászni és újból produkált mondjuk egy olimpiai aranyérmet. Az anyag adva van, sok játékos van Magyarországon, az edzőképzést azért indítottuk el - Kemény Dénes javaslatára -, hogy az edzők még magasabb szintű képzést kapjanak, hiszen ha a játék alapjait nem tudják megtanítani, akkor a játékos megáll a fejlődésben. Ha ez az év nem is sikerült annyira, sok biztató jel van, látszik, hogy a szövetség is figyelemmel kíséri a történéseket. A nüanszok sokszor velünk voltak, idén ellenünk, de ez nem volt véletlen. Az edzők dolga, hogy feldolgozzák ezeket. A junior válogatottunk bronzérme is örömteli esemény, hiszen nagyon erős a nemzetközi utánpótlás mezőny. Elkeseredésre nincs ok, dolgozni kell tovább, odafigyelve és koncentrálva a játékra meg az ellenfelekre, titkok nincsenek már" - fejtette ki a Magyar Vízilabda Szövetség képzési és szakmai igazgatója.

A felnőtt válogatottról Kásás Zoltán azt mondta: "Londonban az olimpiát a horvát válogatott nyerte, abban az évben januárban az Európa-bajnokságon a kilencedik helyen végzett. Ez arra példa, hogy minden lehet, annyira közel vannak egymáshoz a csapatok."

A világbajnok vízilabdázóval készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják pénteken este fél nyolctól az InfoRádió Ötkarika című műsorában.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást