Küszöbön az UTE-FTC NBI-es derbi

Infostart
2015. szeptember 11. 13:31
Újpest-Ferencváros rangadót rendeznek szombaton a labdarúgó NBI nyolcadik fordulójában. A címvédő Videoton a Paks otthonában lép pályára, míg a Debrecen az MTK-t fogadja.

Az egyedüliként veretlen, százszázalékos Ferencváros az Újpest otthonában rendezendő rangadón olyan sorozatot érhet el a labdarúgó NBI nyolcadik fordulójában, amelyre fél évszázada nem volt példa a klub történetében. Thomas Doll vezetőedző együttese - amely az előző idényt is hozzászámítva a legutóbbi 27 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig tíz mérkőzés óta tart - sorozatban nyolcadik sikerét érheti el, ilyen bajnoki rajtra pedig legutóbb 48 évvel ezelőtt, 1967-ben volt példa a zöld-fehérek történetében.

Az újpestiek nem készülhettek túl jó előjelekkel a meccsre, ugyanis a legutóbbi fordulóban, a Diósgyőr otthonában az utolsó pillanatokban kaptak ki, ezzel megszakadt a csapat 13 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata.

Dénes Tamás labdarúgó-szakújságíró az InfoRádió munkatársa szerint a várhatóan remek hangulatú derbire a Ferencváros pazar formában készül, de a rangadókon a pillanatnyi forma is dönthet, így akár az Újpest is esélyes lehet.

A Szusza Ferenc Stadionban tizenegyezer néző tekintheti meg az összecsapást, a hazai drukkerek már 6200 jegyet megvásároltak, míg a vendégek részére 1250 belépőt biztosítottak. Ugyanakkor, az FTC ultrái továbbra sem buzdítják csapatukat a stadionban - mivel a klubvezetés, illetve a vénaszkenner ellen tüntetnek -, ezért a Megyeri út közelében óriáskivetítőn követik majd figyelemmel az összecsapást. A címvédő Videoton a Paks otthonában lép pályára, míg a Debrecen az MTK-t fogadja.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást