Már az uszodák is készülnek az úszó-világbajnokságra

Infostart
2015. szeptember 10. 11:29
A Császár-Komjádi uszoda fedett uszodájának felújítása még hónapokig eltarthat, addig is a szabadtéri medencében készül az új idényre a KSI vízilabda-csapata - mondta az olimpiai bajnok Szívós István, a klub szakosztályvezetője. "Azt gondolom, hogy egy ilyen szezonra nem lehet pihenés nélkül nekimenni" - vélte Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője.

A Császár-Komjádi uszoda fedett uszodájának felújítása még hónapokig eltarthat, addig is a szabadtéri medencében készül az új idényre a KSI vízilabda-csapata - mondta az InfoRádiónak az olimpiai bajnok Szívós István, a klub szakosztályvezetője.

Időben tájékoztattak a felújításról, így az utánpótlás-jellegű csapatainkat - amelyek a Császár-Komjádi uszodában edzettek - átvittük a Margit-szigetre - tette hozzá.

A Császár-Komjádi uszodában igazából mindent fel kell újítani ahhoz, hogy megfeleljen a két év múlva esedékes világbajnokság elvárásainak. Még ha csak edzőuszodáról is van szó, akkor is meg kell felelnie az elvárásoknak, hogy ne szégyenkezzünk. Gépészetileg mindent fel kell újítani, ez néhány hónapig eltart, s lesz egy hosszabb bezárás is jövő évtől.

Amíg a felújítás tart, a Császár-Komjádi uszoda nyitott medencéjében készülünk, majd a Margit-szigeten, a Széchy Tamás Uszodában fogjuk játszani a meccseket. Remélem, hogy télen pedig át fogunk menni a Császár-Komjádi fedett medencéjébe - mondta el Szívós István. 

A KSI-nek egy nagy megtiszteltetés, hogy már két éve bent marad a saját nevelésű fiatal játékosaical. A legjobbak mindig elmennek, így a csapatban serdülő, ifjúsági játékosok játszanak. Óriási megtiszteltetés, hogy a magyar OB1-ben játszanak ennyi világsztár ellen, hiszen a Szolnokkal, az Egerrel, OSC-vel és más csapatokkal játszunk nem rossz eredménnyel. Ez óriási ösztönző a gyerekeknek, remélem, hogy idén is bent maradunk - tette hozzá a szakosztályvezető.

A KSI nevelte ki többek között Kásás Tamást, Benedek Tibort, Vári Attilát, Steinmetzéket, Szívós Mártont és még rengeteg játékost. 

A KSI egy olyan nevelőegyesület, amely talán a világon egyedülálló. Csodálatos edzőcsapatunk van, és próbálunk megfelelni a követelményeknek - fogalmazott  Szívós István.

Cseh Sándor: hosszú lesz az idei szezon

A BL-selejtező következő csoportkörében a magyar bajnok Szolnok a német Hannoverrel, a szerb Kragujevaccal és a montenegrói Budvával küzd meg - mondta az InfoRádiónak Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője.

"A csoportok eléggé kiegyenlítettek. A mi csoportunk is hasonló játékerőt képvisel, mint a többi. Jó csapatok lesznek az ellenfeleink, nyilván nem a legjobb négy-öt európai csapat közül valamelyik. De azt gondolom, hogy ettől függetlenül a Kragujevac az elmúlt egy-két évben Európa jobb csapataihoz tartozott mindenképpen. Budva egy montenegrói csapat, nyilván őket a vízilabda-kultúrájuk miatt mindig nagyon komolyan kell venni, a Hannover pedig az egyik legjobb német csapat nyolc idegenlégiós játékossal. Ezért nem lebecsülendő ellenfelek, de természetesen mindenképpen a cél a továbbjutás. Azt gondolom, hogy a Szolnok joggal várja el magától, hogy első helyen jusson tovább" - számolt be a tervekről a Szolnok vezetőedzője.

Hozzátette, hogy a csapat nagy része tulajdonképpen nem is fejezte be a klubszezont, hiszen rögtön elkezdték a felkészülést júniusban a világligára, a világbajnokságra, és egészen augusztus 10-éig edzettek, játszottak.

A most induló szezon még a tavalyinál is hosszabb lesz, hiszen elkezdődik a Bajnokok Ligája magyar kupabajnokság, közben januárban egy Európa-bajnokság, és ahogy vége a klubszezonnak, minden csapat, válogatott elkezdi az olimpiára való felkészülést.

"Azt gondolom, hogy egy ilyen szezonra nem lehet pihenés nélkül nekimenni. Három és fél hetet kaptak a játékosok, szeptember 4-én kezdték el az edzést. Aki kicsit is ért a sporthoz, valószínűleg tudja, hogy szeptember 4-18 között nem lehet olyan felkészülést véghezvinni, ami elégséges. Ezt tudták a játékosok is, éppen ezért kérem a csapaton belül is azt, hogy a fejeket még jobban tegyük rendbe. Tudjuk, hogy fontos ez a selejtező, tudjuk, hogy még nem leszünk készen, ezért mindenképpen nagyon koncentráltnak kell lennünk. Ezt a 10-12 napot nem annyira taktikai célokra, mint inkább fizikális felkészülésre fogjuk felhasználni" - mondta Cseh Sándor.

Decker Ádám: nem kell megijednünk az ellenfelektől

Elkerülte egymást a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második csoportselejtezős körében az OSC és a Szolnok. A budapesti csapat Athénban a görög Vouliagmenivel, az olasz Bresciával és a francia Montpellier-vel küzd meg.
Nem kell megijednünk ezeknek a csapatoknak a múlt évi szereplésétől - mondta Decker Ádám, az OSC játékosa.

"Viszont azt látnunk kell, hogy nagyon jó játékosokból állnak, főleg a Brescia. Sok külföldi játékosuk van, nemcsak az olasz válogatott játékosokra támaszkodnak, hanem van például szerb játékosuk is. Mindenképpen magas színvonalat képviselnek" - vélte Decker Ádám.

Elméletben, ha meg tudjuk közelíteni a saját száz százalékos tudásunkat, akkor nem okozhatnak problémát. De fel kell kötnünk a nadrágot, és ki kell elemeznünk mindhárom ellenfelünket, mert egyik meccs sem lesz sétagalopp - fogalmazott az OSC világbajnoka.

A csapat egyik része - a válogatottak, akik nyáron el voltak foglalva a világbajnoksággal vagy válogatott edzésen vettek részt - már nem tartanak ott, hogy jó formában legyenek, nekik újra el kellett kezdeniük az edzéseket. Akik pedig hosszabb pihenőt kaptak, és nem voltak válogatottak, ők pedig még nem tartanak ott, hogy jó formában legyenek - részletezte.

Négy hete edzünk együtt, ebből egyetlen hetet sikerült közösen eltöltenünk, úgyhogy van bepótolni valónk. Épp ma mondta a vezetőedzőnk, Vincze Balázs, hogy nagyon értékeli azt a hozzáállást, amit képvisel minden játékos. Az edzések teljes koncentráltsággal telnek, tudjuk, hogy milyen súlya lesz annak, ha esetleg nem tudunk csoportelsőként továbbjutni. Igyekszünk ezt megközelíteni. Az biztos, hogy nem fogunk tökéletesen játszani az év elején, de mindenképpen az a törekvésünk, hogy megközelítsük a legjobb formánkat - hangsúlyozta Decker Ádám.

Hanganyag: Farkas Dávid, Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást