Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elúszott két magyar riói kvótaszerzési esély

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős és a Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes is utolsó lett szerdai negyeddöntőjében, így már biztos, hogy ezek az egységek nem szereznek riói kvótát a franciaországi Aiguebelette tavon zajló, olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon.

Ahhoz, hogy esély maradjon az ötkarikás indulási jog kiharcolására, mindkét magyar hajónak az első három között kellett volna zárnia futamában, mivel ez ért középdöntős folytatást, azaz a legjobb 12 közé kerülést. Mindkét számban az első 11 helyezett szerez kvótát a jövő évi játékokra.

Hatodik helyükkel Juhászék és Galambosék is az alsó ágon folytatják vb-szereplésüket, s a legjobb esetben is a 13. helyen végezhetnek.

A magyar egységek közül már csak a Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú kétpárevezősnek maradt esélye kvótát szerezni, ők csütörtökön küzdenek majd a legjobb 12 közé jutásért.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján az ötkarikás műsorban nem szereplő könnyűsúlyú egypárevezős számban versenyző Csepregi Gábor szerdán második lett negyeddöntőjében, így ő készülhet a csütörtöki középdöntőre, ahol a finálé a tét. A Csiszár Péter, Szlovák Bence, Tamás Bence, Fiala Balázs összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős negyedikként ért célba reményfutamában, így ez az egység a B döntőben zárja majd vb-szereplését.

Olimpiai kvótaszerzésre még jövő májusban, Luzernben lesz lehetősége az európai versenyzőknek, ott azonban minden számban már csak néhány indulási jog talál gazdára.