Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kézilabda európai kupák - Kikapott Larvikban és csoportmásodik a Győr

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A címvédő Győri Audi ETO KC 21-19-re kikapott a Larvik vendégeként, így a norvég csapat mögött biztosan a második helyen végez csoportjában a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Női BL, középdöntő, 2. csoport, 4. forduló:
Larvik (norvég)-Győri Audi ETO KC 21-19 (12-9)
-----------------------------------------------

Az utóbbi két kiírásban győztes győriek február elsején hazai környezetben 26-25-re kikaptak a norvégoktól, így a csoportelsőségért legalább két góllal kellett volna nyerniük.

Kemény védekezéssel nyitott az ETO, és elléphetett volna, ám Kovacsics büntetőből a felső lécre ejtett. Rendre a magyarok vezettek, a norvégok egyenlítettek, ám Kovacsics újabb hétméterest rontott. Lassan felpörgött a Larvik, de ehhez kellettek a vendégek hibái is. 6-7-ről sorozatban háromszor voltak eredmények a norvégok, így kénytelen volt időt kérni a címvédő. A szünet előtt tovább nőtt a különbség, és a hazaiak lendülete a pihenőt követően sem lankadt.

Újra időt kért Ambros Martin, mert játékosai alig jelentettek veszélyt a kapura, ennek ellenére sokáig semmi sem sikerült. A hajrában felzárkózott a magyar együttes 20-18-ra, ám a pontszerzésre nem maradt esély.

A csoportmásodik Győr a másik hatos harmadikját kapja majd a negyeddöntőben.

Az ETO jövő vasárnap fogadja a Szűcs Gabriellával felálló Nagybányát (Baia Mare).

Vasárnap játsszák:
Baia Mare (román)-Sävehof (svéd), Nagybánya 16.30
Metz (francia)-Viborg (dán) 16.50

Az állás: 1. (és már csoportelső) Larvik 16 pont/8 mérkőzés, 2. (és már csoportmásodik) Győr 12/8, 3. Viborg 5/7, 4. Metz 4/7 (178-181), 5. Baia Mare 4/7 (173-195), 6. Sävehof 3/7

A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.