Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ribéry maradna Németországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pályafutása befejezése után is szívesen maradna Németországban, sőt akár a német állampolgárságot is felvenné Franck Ribéry, a Bayern München francia labdarúgója.

A Bild című napilapban csütörtökön megjelent interjúban a már nyolc éve Bajorországban élő támadó középpályás arra a kérdésre, hogy felvenné-e a német állampolgárságot, úgy reagált: miért ne?

"Jól érzem magam Németországban. Ha úgy döntök, hogy német leszek, azt a családomért teszem" - indokolta válaszát a 31 éves játékos. "Vettem itt egy szép házat, német mentalitással gondolkodom, fiam, Saif Németországban született, egy nap akár a német válogatottban is játszhat."

A világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes futballista beszélt arról is, hogy gyerekei jól teljesítenek az iskolában, német barátaik vannak.

"Lányom, Hiziya gyakran tréfálkozik a némettudásomon, és ezen együtt szórakozunk. Én nem az iskolában tanultam németül, hanem a hétköznapi életben" - folytatta.

Ribéry 2007-ben szerződött a Bayern Münchenhez. Németországban európai uniós polgárok nyolc év ott-tartózkodás után kérelmezhetik - sajátjuk mellé - a német állampolgárságot, aminek megszerzéséhez nyelvi teszten és honosítási vizsgán kell sikeresen átesniük.

A játékos sérülés miatt kihagyta a tavalyi vb-t, és elköszönt válogatottól. Korábban többször hangoztatta, hogy hazájában félreismerték őt, és igazságtalanul bántak vele.