A versenyszabályzat szerint nem korlátozhatja a szurkolókat az Újpest

InfoRádió / MTI
2015. február 26. 18:30
Az Újpest FC nem korlátozhatja a szurkolókat a belépésben, noha a klub egy csütörtökön megjelent közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy újabb rendbontás esetén bezárja a Szusza Ferenc Stadiont.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján olvasható versenyszabályzat szerint a "pályaválasztó köteles a mérkőzés megtartásához szükséges valamennyi engedély megszerzéséről gondoskodni", valamint az "éves biztonságtechnikai és pályahitelesítési jegyzőkönyvben megállapított nézőszámot (hazai és vendégszurkolók külön-külön feltüntetve) a rendező sportszervezet nem korlátozhatja". A szabályzat alapján egyedül hatósági intézkedés, illetve az illetékes labdarúgó-szövetség fegyelmi határozata nyomán lehet kivételt tenni.

Az Újpest - a honlapján megjelent közlemény szerint - mindent megtesz azért, hogy "a negatívan megnyilvánuló szurkolóit az egyesület érdekeinek figyelembevételére ösztönözze", ezért azon van, hogy a nem kívánt cselekmények stadionon kívül maradjanak. A fővárosiak közleményükben stadionbezárást helyeztek kilátásba abban az esetben, ha szurkolóik miatt újabb büntetéseket kapnak - erre azonban úgy tűnik, nincs lehetőségük.