Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ancelotti a legsikeresebb madridi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olasz Carlo Ancelotti nem akármilyen rekordot állított fel tegnap este a Real Madrid 1902 óta íródó történelmében. Századik mérkőzése a Királyi Klub kispadján ugyanis a 2-0-ás sikeren túl is emlékezetes marad.

A vasárnap esti, Elche elleni győztes mérkőzés volt Carlo Ancelotti századik mérkőzése a Real Madrid vezetőedzőjeként.

Az olasz tréner 2013 júniusában írt alá a spanyol fővárosi klubhoz, azóta egy BL-serleg, egy Klubvilágbajnokság trófea, egy Európai Szuperkupa és egy Spanyol Kupa birtokosa. Ancelotti 78 győzelmet, 10 döntetlent, és 12 vereséget számlál 100 mérkőzés elteltével. A legtöbb mérkőzést a spanyol bajnokságban játszotta, szám szerint 62-őt. A listán a Bajnokok Ligája a következő, ahol 20 mérkőzésen van túl, ezt követi a Copa del Rey (13), a Klubvilágbajnokság és a Spanyol Szuperkupa (2-2) és az Európai Szuperkupa (1).

Mindez azonban nem biztos, hogy kiemelkedő esemény lenne a Real Madrid életében. Az viszont fantasztikus siker az olasz tréner számára, hogy több győzelemmel büszkélkedhet az első 100 mérkőzésén, mint bármely Real tréner korábban. Ancelotti 78 győzelmével maga mögé utasította José Mourinhót (77) és Miguel Muñoz-t (70) is. 

A 101-dik mérkőzése a Realnak ancelottival vasárnap lesz, odahaza a Bernabeuban a Villareal ellen. Biztosak lehetünk abban, hogy a bajnokságot jelenleg négy pont előnnyel vezető Real Madrid vezetősége a találkozó elején felköszönti a klubrekorder trénert.