eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Európa Liga - Idegenben kezdenek a magyarok csapatai

A válogatott Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva Belgiumban, a kapus Gulácsi Pétert soraiban tudó Salzburg Spanyolországban, a szintén kapus Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz pedig Ukrajnában kezdi meg csütörtökön szereplését a labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakaszában.

Dzsudzsákék a csoportkört százszázalékos mérleggel zárták, ezúttal pedig a Bajnokok Ligájából kiesett Anderlecht otthonában szerepelnek majd a legjobb 32 között. Gulácsi együttese veretlenül nyerte meg a D csoportot és az A csoport másodikjaként végzett Villarreallal találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért, míg a BL-ből búcsúzott görög csapat a Dnyipro vendége lesz Kijevben. A kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt ugyanis a dnyepropetrovszki gárda nem tudja a saját stadionjában fogadni aktuális ellenfelét.

A címvédő Sevillához a Borussia Mönchengladbach utazik majd, a Celtic és az Internazionale glasgow-i összecsapásának játékvezetője pedig Vad II István lesz.

Érdekesnek ígérkezik még a török Besiktas liverpooli vendégjátéka, a Fiorentina és a Tottenham Hotspur londoni találkozója, valamint a holland Feyenoord olaszországi szereplése az AS Roma stadionjában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése nyomán az idei EL-kiírás győztese indulási jogot szerez a BL következő idényére, mégpedig úgy, hogy legrosszabb esetben az utolsó selejtezőkörben, a csoportkörbe jutásért sorra kerülő párharcokban kapcsolódik majd be a küzdelembe.

A csütörtöki mérkőzések visszavágóit egy héttel később rendezik, a döntőre május 27-én a varsói Nemzeti Stadionban kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×