eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kemény Dénes szerint Magyarországnak kell az olimpia

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, az olimpiai védnöki testület tagja szerint Magyarországnak szüksége van az olimpiára, amelyből csak haszna származhat.

A sportvezető erről a Sport TV Mai helyzet című műsorának hétfői adásában beszélt Dénes Ferenc sportközgazdásszal, a védnöki testület másik tagjával együtt.

"Ez olyan szerencsés időszak, amikor az úthálózatot fejlesztjük, a szállodai kapacitást bővítjük, a hiányzó sportlétesítményeket megépítjük, s majd ezután kiderül, megkapjuk-e az olimpiát" - mondta Kemény Dénes, aki hozzátette, ha Magyarország elnyeri a rendezés jogát, akkor ideiglenesen felépíthetőek azok a sportlétesítmények, amelyekre nincs igazán szüksége az országnak.

Az MVLSZ elnöke úgy vélte, a 2024-es játékok megrendezése lehet olyan, amely "nem dönti romba az ország gazdaságát", sokkal inkább segíti a fejlődését.

"Arról nem is beszélve, hogy másfél milliárd dollárnyi segítséget kaphatunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a létesítményekhez, amelyek azért itt maradnak" - jelentette ki Kemény Dénes, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a végső döntésnél a lobbitevékenységnek óriási szerepe lesz, rengeteg múlik majd rajta.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) decemberben fogadta el az Agenda 2020 névre keresztelt reformcsomagot, amelynek az a lényege, hogy a jövőben olcsóbb, fenntarthatóbb, kisebb olimpiák legyenek, így a közepes méretű, 2-4 millió lakosú városok is rendezhessenek gazdaságos, megtérülő játékokat.

Dénes Ferenc ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a NOB olyan létesítményeket javasol és támogat, amelyek hosszú távon fenntarthatóak, illeszkednek a tágabb értelemben vett társadalmi stratégiai fejlesztési tervhez. A közgazdász szerint a rendezéssel, ha a kivitelezést okosan és jól hajtják végre, mindenki jól járhat, a mezőgazdaságtól az alapanyaggyártókig, hiszen a turistáknak enniük kell, a létesítményekhez pedig építőanyagra van szükség. Az állam számára pedig az adóbevételekből térülhet meg a befektetése egy része.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) február 6-án fogadta el a Borkai Zsolt MOB-elnök által felkért olimpiai védnöki testület határozatát, ebben javasolja Budapestnek és Magyarországnak, hogy vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

A 2024-es olimpiára a jelentkezési határidő szeptember 15., a házigazdáról pedig 2017 nyarán, Limában dönt a NOB.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×