Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Dárdainak nem jött be a kockázatos húzás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Dárdai sokat kockáztatott, de nem nyert - értékelte a dpa német hírügynökség a Hertha hazai, a berlini Olimpiai Stadionban a Freiburg ellen elszenvedett 2-0-ás veresége után.

A hírügynökség szerint a magyar válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő Dárdai "bátor, de naiv" összeállításban küldte pályára csapatát, három támadó játékossal a középpályán. A freiburgiak hamar felismerték a "berlini puzzle" hiányosságait - fogalmazott a dpa, utalva arra, hogy néhány szakember a játékmesternek tartott Ronny beállítását kifogásolta.

A Dárdai-hatás ezúttal nem érvényesült - írta a német hírügynökség, utalva azokra a nagy várakozásokra, amelyek a Berlinben népszerű magyar tréner edzői kinevezését kísérte az elmúlt időszakban rendkívül gyengén szereplő Herthánál. Idézte Dárdai Pált, aki a mérkőzés után arra panaszkodott, hogy a csapat mentálisan volt gyenge. Dárdai szerint múlt héten a Mainz ellen aratott győzelmet a berliniek a mentális erőnek köszönhették, ezúttal azonban ez elmaradt. Az edző elismerte azt is, hogy hiányzott a kreativitás a berliniek játékából.

A hírügynökség úgy értékelte, hogy az edző részben felelősséget is vállalt a 2-0-ás vereségért annak elismerésével, hogy a csapat az elmúlt héten talán túl keményen edzett. Idézte a magyar tréner kijelentését arra vonatkozóan is, hogy a mérkőzés után azonnal az öltözőbe rendelte játékosait, mert - mint fogalmazott - sok olyan dolog van, amit meg kell beszélni.

A Herthára a Bundesliga következő fordulójában rendkívül nehéz mérkőzés vár. Dárdai csapatának ugyanis a bajnokság második helyén álló és kitűnően szereplő VfL Wolfsburggal kell - idegenben - megküzdenie. "Ha keményen dolgozunk, a dinamika és az erő nem marad el" - idézte Dárdait ezzel kapcsolatban a dpa.