eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Kárász Anna és Tóth Krisztián győzött a Héraklész Gálán

Kárász Anna és Tóth Krisztián lett 2014 legjobb utánpótláskorú sportolója. Csütörtökön este a Héraklész Gálán, a Budapest Kongresszusi Központban adták át az elmúlt év legsikeresebb fiataljainak járó díjakat.

A hölgyeknél - kivételes eredménysora miatt - nem is lehetett kérdés a Szeged kajakozójának, Kárász Annának az első helye. A MOL Tehetségtámogató Programjának klasszisa tavaly a szegedi U23-as vb mellett a felnőtt világversenyeken is halmozta az érmeket, elsősorban az aranyakat.

"Remélem, Anna idén és jövőre is ugyanúgy tud fejlődni, mint az elmúlt években. Moszkvában a négyessel olimpiai számban vb-aranyérmes lett, innen már csak az olimpiai bajnoki cím van feljebb" - jegyezte meg az InfoRádiónak Hüttner Csaba, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség utánpótlás-vezetőedzője.

Kárász Anna mögött a cselgáncsozó Gercsák Szabina és a vívó Márton Anna holtversenyben a második helyen végzett, míg az öttusázó Földházi Zsófia a harmadik lett.

A férfiaknál a cselgáncsozó Tóth Krisztián győzött a kenus Hajdú Jonatán, illetve a holtversenyben harmadik Esztergályos Patrik (vívás), Grácz Benjámin (úszás) duó előtt.

A maximum négyfős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a lányoknál a Stollár Fanny, Gálfi Dalma, Udvardy Panna összeállítású U16-os teniszválogatott lett a legjobb, míg a fiúknál a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor és Hamar Balázs összetételű párbajtőrcsapat szerezte meg az első helyet a Birkás Balázs, Balaska Márk kajak kettes előtt. A nagycsapatoknál az U18-as fiú vízilabda-válogatott érdemelte ki a győzelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×