Kemény Dénes: jól fekszik a magyaroknak a kispályás vízilabda

InfoRádió / MTI
2015. február 10. 17:25
Elsősorban a szlovákok elleni, jövő keddi kassai Világliga-mérkőzés előtti felkészülést segíti a magyar férfi vízilabda-válogatott számára az a nemzetközi négyes torna, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a felújított Szőnyi úti Laky Károly Uszodában. Először az Egyesült Államok, majd Horvátország, végül pedig Kanada lesz az ellenfél.

"Most az lett a döntő szempont, hogy egy új uszodába játszunk, és mivel a BVSC uszodája nem új, de olyan szinten került felújításra, mintha vadonatúj lenne, ezt a beruházást ünnepeljük meg, avatjuk fel egy komoly nemzetközi tornával" - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Szerinte a magyar csapat ezen a kispályás vízilabdán előnyben van mindenkivel szemben. "Valahogy a mi pólókultúránk az improvizációra, a vagányságra, a gyors helyzetfelismerésre épül. Ezért most míg a többi nemzet hozzászokik ahhoz, hogy 5 méterrel rövidebb a pálya, az első két-három évben mindenképpen előnyünk van" - fogalmazott.

A Világligával kapcsolatban Kemény Dénes azt mondta, a veretlen szériának az a veszélye, hogy az ember kevésbé motivált arra, hogy önkritikus legyen, hogy a hibáiból tanuljon, illetve javuljon. A győzelmet analizálni azt jelenti, hogy a játékos tudomásul veszi, látja a videón, hogy mit rontott el, de különösebben nem hatja meg. Vereség után meg szinte nem is kell velük beszélni, mindenki önkritikus, mindenki tudja, miben kell javuljon.

Kemény Dénes szerint ilyen szempontból egy-egy vereség időnként jól jön, "ettől függetlenül soha nem megy be az ember úgy egy mérkőzésre, hogy jó lenne ma kikapni".

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást