Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pólós csúcstalálkozó lesz ma este Szolnokon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedd este rendezik a férfi vízilabda-bajnokság csúcsrangadóját, az Eger a még százszázalékos Szolnoknál vendégeskedik.

"Azt gondolom, hogy ha nyerünk kedden este az Eger ellen, akkor nagy valószínűség szerint alapszakaszgyőztesek leszünk és könnyebb ágon juthatunk a döntőbe" - mondta Tóth Márton, a Szolnok játékosa a vlv-nek a találkozó tétjéről.

Abszolút igaza van, de mellé tehetünk még egy fontos tényezőt: a presztízst is. A szolnokiak eddig nagyszerűen meneteltek a nemzetközi porondon és a bajnokságban is, hibátlan hazai mérlegük mellett a BL főtábláján csak egyszer botlottak, legutóbb, szoros mérkőzésen, 11-9-re kikaptak Dalmáciában a Jug Dubrovniktól.

Az Eger nehezebben kezdte az idényt, a Pro Reccótól súlyos vereséget szenvedett a BL-ben, de azóta egyre inkább formába lendült. A múlt hét közepén nagyszerű győzelmet aratott a görög válogatottnál is erősebb Olympiakosz Pireusz ellen. A bajnoki címvédő nincs könnyű helyzetben, hiszen nem elég ezt a találkozót megnyernie.

Egyelőre öt pont a hátránya a szolnokiakkal szemben (miután a legnagyobb vetélytárs elleni, 10-9-es hazai vereségen kívül döntetlent játszott ősszel az UVSE ellen), így győzelme esetén sem tudja egyelőre befogni a Tisza-partiakat.

Az este hét órakor kezdődő mérkőzést a Digisport1 közvetíti.