eur:
393.7
usd:
368.99
bux:
65810.85
2024. április 23. kedd Béla

Fél Amerika ezt nézte!

Minden idők legnézettebb tévéműsora lett az Egyesült Államokban a vasárnapi Super Bowl, a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntője, amelyet a New England Patriots 28-24-re nyert meg a címvédő Seattle Seahawks ellen.

A mérkőzést közvetítő NBC közlése szerint 114,4 millió néző tekintette meg a finálét. Az eddigi nézettségi rekordot a tavalyi Seattle Seahawks-Denver Broncos Super Bowl tartotta 112,2 millió nézővel. A háztartások 47,5 százalékában nézték a találkozót. Az amerikai nézettségi örökranglista első hat helyén egyébként az elmúlt hat NFL-döntő áll.

A legtöbben természetesen a drámaian alakuló végjátékba kapcsolódtak be, akkor 120,8 millióan nézték a közvetítést, míg Katy Perry félidei show-ját 118,5 millióan tekintették meg.

A mostani Super Bowl nemcsak nézettségben döntött rekordokat, hanem a közösségi médiában is. Twitteren például egy perc alatt 395 ezer bejegyzés született, amikor Malcolm Butler meccset eldöntő labdaszerzése történt, majd a mérkőzés vége utáni percben 379 ezren írtak egy rövid üzenetet.

A Hazafiak történetük nyolcadik Super Bowlján negyedik bajnoki címüket nyerték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×