Hosszú Katinka bronzérmes 50 méter háton

InfoRádió / MTI
2014. december 7. 16:20
Hosszú Katinka 25.96 másodperces magyar csúccsal harmadik lett az 50 méter hát vasárnapi döntőjében, ezzel négy arany és két ezüst után hetedik medálját szerezte az úszók dohai rövidpályás világbajnokságán.

A katari vb egyik legeredményesebb versenyzője az úszásnem legrövidebb távján saját korábbi országos rekordját javította meg. A régi csúcs 26.10 másodperc volt, amelyet idén augusztus 31-én állított fel a világkupa-sorozat dubaji állomásán.

A 25 esztendős Hosszú Katinka 25 méteres medencében pályafutása 12. vb-érmét nyerte, a rövidpályás világbajnokságok történetében pedig a 25. magyar medál megszerzése fűződik a nevéhez.

"Tök jó az ötven, azt sem érzem, hogy úsztam - nyilatkozta lelkendezve a magyar szövetség Facebook-oldalán. - Beérés után majdnem ráfordultam egy újabb hosszra, annyira hozzászoktam a százas-kétszázas számokhoz. Amúgy szerintem elég jól ment, a forduló nagyon sokat számított, ott hoztam igazán a többieken. Nagyon boldog vagyok, ötvenen vb-érmet nyerni az szerintem nagyon király!"