Dárdai Pál elmondta a magyar siker receptjét

Infostart
2014. november 13. 07:42
Szép játékot nem tud ígérni, a pályára lépőktől is elsősorban hasznos futballt vár a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a finnek elleni péntek esti Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen. Dárdai Pál az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Megüti a fülemet, amikor azt hallom: nem játszunk szépen... Nekünk inkább hasznosan kell játszani, úgy, hogy megnyerjük a mérkőzést - nyilatkozta Dárdai Pál az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyet csütörtökön 18 órakor hallgathatnak meg. Hozzátette: vannak nagyon jó játékosok a válogatottban, de nincs arra idő, hogy 6 hét alatt látványos dolgokat gyakoroljanak be, amivel elkápráztatnák Magyarországot. "Nekünk az is elég, ha nyerünk..." - hangsúlyozta.

A pszichológiai felkészítésről elmondta: a szövetségi kapitányoknak e téren nehezebb a feladatuk, mivel a klubokban naponta lehet dolgozni a labdarúgókkal. Egy intelligens csapaton már 6 hét elteltével meglátszik az edző munkájának a nyoma, egy kevésbé intelligens alakulat esetében ehhez 3 hónapra is szükség lehet.

Dárdai Pál szerencsésnek mondta magát, mivel a magyar válogatottban nagyon jó vezérjátékosok vannak, akik hallgatnak is a kapitányra. Ezért figyelek, hogy hol vannak a határok - jelezte Dárdai. Mint mondta: "nekem nagyon sok meghosszabbított kezem van a pályán, ezért tudtunk Románia ellen is egy ilyen produkciót hozni és egy ilyen mentális felkészültségű csapatot kiállítani."

A vezérjátékosok nélkül ez nem működne - tette hozzá. Õk stabil srácok, csak nem szabad őket lehúzni, hagyni kell őket, hogy itthon tudjanak a megszokott közegben készülni. Ha ez működik, akkor így fognak játszani. Románia ellen hajtottak, fegyelmezettek voltak, és a napi formának megfelelően kihozták a maximumot magukból.

Hanganyag: Dénes Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást