A lényeg a három pont: Feröer-szigetek-Magyarország 0-1

Infostart
2014. október 14. 20:44
Közepes játékkal, de győzelmet aratott a magyar válogatott idegenbeli Eb-selejtezőjén a Feröer-szigeteken. A mérkőzés egyetlen gólját Szalai Ádám lőtte. A csoport másik két mérkőzésén is a vendégcsapat nyert, a román Helsinkiben, az északír Athénben győzött 2-0-ra.

Dárdai Pál szövetségi kapitány meglepetésre a Ferencváros kapusát jelölte a kezdő csapatba. Korcsmár Zsolt és Elek Ákos is kimaradt. A névsor: Dibusz Dénes - Varga József, Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Tőzsér Dániel - Simon Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Nikolics Nemanja.

Dibusz rögtön magyszerű védéssel mutatkozott be. 
Az első negyedórában a hazaiak többet birtokolták a labdát, mint mi azt szerettük volna, s vezettek néhány veszélyes támadást. A magyar csapat ellenben türelmesen játszik. 
A 20. percben jutott először nagy meglehetőséghez a magyar csapat. Szalai kiharcolt egy 17 méteres szabadrúgást. Dzsudzsák lövését a hazai kapus bravúrral szögletre ütötte. A beívelés után, kisebb kavarodás után Szalai Ádám két mterről az üres kapuba passzolt. 
A gól után Tőzsér veszélyeztetett távoli lövésével. 
Tőzsér újabb veszélyes kísérlete, majd Nikolics újrázása után is bravúrral védett Nielsen kapus. 
Szünet után cserélt a magyar csapat, Nikolics helyére a paksi Fiola Attila állt be. Õ lett a jobbhátvéd, Simon Krisztián előrement csatárnak. Rögtön az újrakezdés után Dibusznak kelett figyelnie, szerencsére együttélt a játékkal. 
Mezőnyjátékkal telt a következő negyedóra. A statisztika szerint a hazaiaknál többet volt a labda, s noha nem voltak kapura veszélyesek, ez nem volt örömteli.
A 72. percben a sokat dolgozó Tőzsér Dániel helyére Kalmár Zsolt állt be. 
További tíz perc mezőnyjáték és egy Dzsudzsák-lövés után Szalai Ádámot Priskin Tamás váltotta.
Az utolsó percek feröeri labdabirtoklással, de helyzet nélkül telt el.
A csoport állása: 1. Észak-Írország 9 pont, 2. Románia 7, 3. Finnország 4, 4. Magyarország 4, 5. Görögország 1, 6. Feröer-szigetek 0