Eredményes klubszezonra számít Kemény Dénes

Infostart
2014. október 8. 13:21
Két góllal, 8-6-ra győzött az OSC a Honvéd ellen a férfi vízilabda OB I 2014-15-ös igényének nyitó mérkőzésén. A férfi válogatott szakvezetője, Benedek Tibor szerint a férfiaknál három csapatnak van reális esélye a bajnoki cím megszerzésére. Kemény Dénes, a szövetség elnöke eredményes klubszezonra számít.

Rangadóval, a nyáron rendkívül megerősített OSC és a Honvéd összecsapásával kezdődött a vízilabda OBI idénye. A kedd esti összecsapáson az OSC hazai környezetben két góllal legyőzte a Honvédot. Vincze Balázs együttese gyorsan 3-0-ás vezetéshez jutott, ám a folytatásban a Honvéd feljavult, és az utolsó negyed döntetlenről indult. A záró szakaszban aztán az OSC érvényesítette a papírformát, és 8-6-ra győzött.

Tavaly a végül negyedikként végzett Honvéd simán felülmúlta az OSC.-t, ez azonban idén meglepetés lett volna, hiszen a Kőér utcaiak gyengültek, ugyanakkor az újbudai pólós együttes jelentősen megerősödött.

Az OSC csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe, Vincze Balázs vezetőedző a szezon kezdete előtt az InfoRádiónak azt mondta, kiemelkedően sikeres szezonban bízik.

"A keret, a csapat, alkalmas arra, hogy lehessen nagyban tervezni és gondolkodni. Szeretnék minél jobb helyezést elérni, ebben akár aranyérem vagy aranyérmek is benne vannak, bármilyen szinten" - fogalmazott a vezetőedző.

A hét végi Magyar Kupából ugyan csoport másodikként továbbjutott az OSC, de az Egertől 13-6-ra kikapott. Az Eger nem gyengült jelentősen, remekül pótolta az OSC-hez igazolókat, és változatlanul célja a címvédés. Ebben leginkább a Szolnok, a legutóbbi ezüstérmes akadályozhatja meg, amely remekül erősített, hiszen oda igazolt az olimpiai- és világbajnok Varga Dániel és fivére, Varga Dénes, valamint a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert.

Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya szerint a férfiaknál három csapatnak van reális esélye a bajnoki címre.

"Mindenképpen számít az, hogy hova jutunk el a nemzetközi kupákban, hiszen minél tovább a főtáblán van a három csapat, az azt jelenti, hogy folyamatosan nehéz meccseket játszik. Ha a fiatal játékosok folyamatosan nehéz meccseket játszanak, az a válogatottnak csak előnyére válhat" - fogalmazott Benedek Tibor.

Kemény Dénes, a szövetség elnöke eredményes klubszezonra számít.

"Izgalmas, érdekes, de hát a kapitánynak volt egy jó megjegyzése. Egyáltalán nem biztos, hogy az izgalmas, érdekes bajnokság nem hozhat esetleg sajnos negatívumokat is a válogatott életébe. Bízzunk benne, hogy nem így lesz, hanem a sok nehéz meccs végén a csapatok felkészültebb játékosokat fognak átadni a kapitányoknak a vb előtt a felkészülésre" - mondta Kemény Dénes.

Az elmúlt idényekben rendre harmadik Szegednek nehéz lesz megszerezni a bronzérmet, és inkább azok közé a csapatok közé számít, amelyek az új bajnokságban éppúgy lehetnek negyedikek, mint akár tizedikek.

A középmezőny megerősödött, a Szeged, a Honvéd, a Vasas, illetve a Debrecen négyeséhez felzárkózva ott lehet a Ferencváros, a BVSC, vagy akár a Kaposvár is.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Benedek Tibor, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást