Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Férfi vízilabda BL: Selejtezőtornát rendezhet az OSC

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hazai medencében játszhat a Bajnokok Ligája következő selejtezőkörében az OSC férfi vízilabdacsapata a hétfőn elkészített, és helyszínkijelöléssel egybekötött sorsolás eredményeképpen.

A www.vlv.hu szakmai oldal facebookos híre szerint - amelyet a magyar szövetség honlapja is megerősített - a vasárnap zárult marseille-i selejtezőtornán veretlenül első magyar csapat ellenfelei az október 17. és 19. közötti budapesti BL-megméretésen a német Duisburg, az orosz Kazany és a romániai Nagyvárad együttesei lesznek. Innen az első kettő jut tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, és meglepetés lenne, ha a házigazda - amely a legutóbbi magyar bajnokságban a 13. helyen végzett, ám az új szezonra alaposan megerősödött - legalább két gárdát nem utasítana maga mögé a négyesből, ám leginkább az újabb csoportelsőség lehet a cél.

A BL második selejtezőköre vízbe szólítja a Szolnokot, az ob I 2013/14-es szezonjának ezüstérmesét is. A Tisza-partiak Szerbiában, közelebbről Kragujevácon játszanak a török Isztambul, a házigazda Radnicki és az olasz Posillipo ellen. Utóbbi két csapatot az OSC a franciaországi selejtezőben simán legyőzte.

Az európai szövetség, a LEN hétfői sorsolásán az is eldőlt, hogy ha az A Híd-OSC-Újbuda és a Szolnoki Dózsa-Közgép eljut a 12-es főtáblára, ott ugyanabba a hatos csoportba kerül, ahol a harmadik magyar érdekelt, a hazai bajnoki címvédő ZF-Eger is található, s ahonnan - a CNA Barceloneta, a hatos döntőt rendező spanyol gárda jelenléte miatt - csak ketten juthatnak be a Final Six-be.

Ami a folytatást illeti, az említett harmadik kvalifikációs körben az állva maradt együttesek négy páros csatában, oda-visszavágós rendszerben vívnak meg október 29-én és november 12-én a főtáblás szereplésért, s a négy győztes csatlakozik a kiemeltekhez.