eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Így került Budapest a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezői közé

A negyedik szavazási körben negyedikként rangsorolva került be Budapest a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezői közé.

Az európai szövetség (UEFA) a honlapján hozta nyilvánosságra a pénteki, genfi szavazási procedúra eredményeit.

Az első körben a két elődöntőnek és a döntőnek otthont adó helyszínt választották ki, mégpedig felkiáltással, mivel az erre a csomagra pályázó London és München közül utóbbi visszalépett.

A második fordulóban a három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt lebonyolító négy várost választották ki az UEFA végrehajtó bizottságának tagjai. A voksolásban hét érintett szerepelt, Budapest mellett, München, Baku, Szentpétervár, Róma, Brüsszel és Cardiff. Feltétel volt a legalább 60 ezer fő befogadására alkalmas stadion. A vb-tagok a preferenciasorrendjüknek megfelelően 4, 3, 2, illetve 1 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott első négynek. A pontokat összeadták, így alakult ki a sorrend:

München 38 pont
Baku 37
Szentpétervár 29
Róma 20

Brüsszel 11
Cardiff 3
Budapest 2

A harmadik körben azokból az előzetesen meghatározott zónákból választottak rendezőket - három csoportmeccsre és egy nyolcaddöntőre -, amelyek addig még nem voltak érintettek.

A zónák:
1. zóna - Észak-nyugat: Anglia, Írország, Skócia, Wales
2. zóna - Skandinávia: Dánia, Svédország
3. zóna - Kelet: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Oroszország
4. zóna - Közép-kelet: Bulgária, Macedónia, Magyarország, Románia
5. zóna - Közép: Belgium, Németország, Hollandia
6. zóna - Dél/mediterrán térség: Olaszország, Izrael, Spanyolország

A 2. és a 4. zónából kellett választani. Minszk, Szófia, Szkopje és Jeruzsálem nem teljesítette a feltételeket, így ezekre egyáltalán nem lehetett szavazni egyik szakaszban sem.

2. zóna :
Koppenhága 13 szavazat
Stockholm 3

4. zóna:
Bukarest 12 szavazat
Budapest 3

A negyedik menetben hat további helyszínt választottak ki három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntős összecsapás lebonyolítására. A vb-tagok a preferenciasorrendjüknek megfelelően 6, 5, 4, 3, 2, illetve 1 pontot adtak az általuk legjobbnak vélt első hatnak. A pontokat összeadták, így alakult ki a sorrend:

Amszterdam 58 pont
Dublin 55
Bilbao 50
Budapest 48
Brüsszel 43
Glasgow 22

Cardiff 21
Stockholm 18

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×