eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Dortmund-Arsenal rangadó a BL-nyitányon

Kedden kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának 2014/2015-ös küzdelemsorozata, amelynek első játéknapján a nyolc mérkőzés között rögtön egy rangadót is rendeznek a Borussia Dortmund és az Arsenal között.

A 2013-ban BL-döntős, német bajnoki ezüstérmes dortmundi csapat és az angol Premier League legutóbbi negyedik helyezettje jó ismerősként köszöntheti egymást, mivel a legutóbbi kiírásban is egy csoportban küzdöttek, és együtt jutottak tovább. A két együttes 2013-ban élvezetes mérkőzéseket játszott egymással, Londonban a németek, míg Dortmundban az angolok tudtak győzni.

A helyzet annyiban lehet más, hogy míg tavaly a Napolival öldöklő küzdelmet kellett vívniuk a nyolcaddöntőért, addig most egyértelmű esélyesnek számítanak a továbbjutásra a Galatasarayjal és az Anderlechttel szemben.

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője számára nemcsak a csoportellenfél emlékeztethet a tavaly őszi szezonra, mivel a csapatával kapcsolatos problémák is szinte változatlanok 2013-hoz képest. Ezúttal is rengeteg a sérült a keretben: az alapemberek közül Mats Hummels, Marco Reus, Jakub Blaszczykowski, Nuri Sahin és Ilkay Gündogan sem játszhat kedden.

A másik oldalon sem számolhat minden játékosával Arsene Wenger vezetőedző, mivel Olivier Giroud már augusztusban kidőlt a sorból, míg a szombati, Manchester City elleni bajnoki rangadón Mathieu Debuchy szenvedett bokaszalag-sérülést.

Megkezdi szereplését a címvédő Real Madrid is, amely a nyáron hiába erősített többek között James Rodriguezzel és Toni Kroosszal, egyelőre gyengén teljesít. Carlo Ancelotti együttese három bajnoki forduló után mindössze a 13. helyen áll a Primera Divisiónban, mivel kétszer kikapott, legutóbb szombaton a címvédő Atlético Madridtól, előtte pedig a Real Sociedadtól.

A madridiak számára Paulo Sousa együttese, az FC Basel ideális ellenfélnek tűnik a javításra, úgy pedig különösen, hogy hazai pályán kell megküzdeniük a svájci riválissal.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×