Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Schumacher elhagyta a kórházat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Michael Schumacher kedden elhagyta a kórházat, rehabilitációs kezelése otthonában folytatódik.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok menedzserének közleménye szerint a tavaly decemberben súlyos síbalesetet szenvedett német sportoló még "hosszú és nehéz út előtt áll".

"Állapotában kimondott javulás volt tapasztalható az elmúlt hetekben, hónapokban" - áll a közleményben, amelyben a menedzser arra kérte a közvéleményt, hogy továbbra is tartsa tiszteletben a család magánéletét, és tartózkodjon mindenféle spekulációktól Schumacher egészségi állapotát illetően.

A 45 éves, legendás pilóta - aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től - 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották és január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

A menedzsere, Sabine Kehm június 16-án jelentette be, hogy Schumacher már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i kórházat, hogy megkezdje hosszú rehabilitációját, amely keddig egy lausanne-i kórházban zajlott.

Michael Schumacher pályafutása során összesen 308 futamon vett részt - nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban -, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. Csúcstartó - a vb-címek mellett - a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is.