eur:
395.06
usd:
366.08
bux:
65206.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Visszavonult a műlesiklás királynője

Bejelentette visszavonulását kedden az osztrák Marlies Schield, a műlesiklás koronázatlan királynője.

"Húsz év alatt mindent megkaptam a sporttól, de most új fejezet kezdődik. Legnagyobb álmom, hogy családot alapítsak" - jelentette ki könnyeivel küszködve bécsi sajtótájékoztatóján a 33 éves versenyző, aki hozzátette, még nincs konkrét terve a jövőre nézve.

Schield - akinek élettársa a szintén világklasszis alpesi síző, Benjamin Raich - pályafutása során 37, műlesiklásban pedig 35 világkupafutamon győzött, utóbbi kategóriában rekorder a svájci Vreni Schneidert megelőzve. Schield világbajnokságokon két aranyérem mellett három ezüstöt és két bronzot gyűjtött, de olimpiákon nem sikerült nyernie. Kedvenc számában, azaz műlesiklásban idén és négy éve is második lett, előtte pedig harmadik volt Torinóban, ahol emellett kombinációban ezüstérmet szerzett.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×