eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Gyurta Dániel: "Ez így volt tervezve"

Gyurta Dániel és Hosszú Katinka is egy-egy 10 ezer dolláros csekk meghitt társaságában pózolhatott a dubaji rövidpályás úszó Világkupa-sorozat második állomásának első napján - ez a világrekorderek jutalma. Íme, a két csúcsdöntő véleménye.

Gyurta Dániel a dohai állomás után megígérte, hogy Dubajban világrekordot javít - ilyesmit korábban sohasem tett, viszont utóbb elmondható: nem véletlenül jósolt ily magabiztosan.
"Dohában már éreztem, hogy jó formában vagyok, összességében az Európa-bajnokságon sem volt probléma az úszásommal a száz mell döntőjét leszámítva, azaz úgy gondolom, jó az az út, amin járunk" - kezdte az értékelését.

A 2:00.48-as rekord most úgy született meg, hogy 150-ig egyszer sem sikerült jobb részidőt teljesíteni, az utolsó ötvenen viszont elképesztő sebességi fokozatba kapcsolt a magyar világklasszis.

"Ez így volt tervezve. Tavaly ötször úsztam a Világkupákon, többször is a világcsúcs-részidőnél jobban álltam az első százötvenen, a hajrára viszont nem maradt elég bennem, ezért gondoltuk úgy, más megközelítést alkalmazunk. Persze, abban, hogy most sikerült, az is szerepet játszott, hogy nem egyedül kellett úsznom, az újdonsült Európa-bajnok, Marco (Koch) mindvégig nyomás alatt tartott, azaz az ő úszását is kontrollálnom kellett, ami még nagyobb erőbedobásra serkentett, és most a végére is maradt kellő erő."

S hogy mennyire volt tökéletes úszás a mostani? "Még mindig van ebben a kétszázban. A második száz elég erős volt, két 31 másodpercen belüli ötvenet jöttem, de épp az elején még mindig lehet javítani. Nem mondom, hogy a következő állomásokon, vagy akár az idén, de mindenképp megpróbálom, hogy egyszer tényleg összejöjjön a tökéletes úszás."

Hogy akkor áttöri-e a bűvös 2 perces határt? Nos, Dani itt már nem hajlandó jósolni. "Komoly kijelentés lenne részemről azt mondani, hogy persze. Azért öt tizedes javulás ezen a szinten óriási lenne - bár tény, ahogy évről évre erősödik a mellúszó-mezőny, nem kizárt, hogy hamarosan 1:59-es idő kell majd a győzelemhez. Bár ez már tényleg az a határ, amihez a tökéletes kell, de mint mondtam, meg fogom próbálni.

Ugyanakkor hadd tegyem hozzá, az sem véletlen, hogy öt évig tartott, mire sikerült a cápadresszes rekordomat felülmúlni. Ne feledjük el, hogy ez csaknem 6.5 másodperccel jobb, mint az ötvenes rekord, azaz tényleg csak kirobbanó erőben, formában lehet megdönteni. Nekem ez ma sikerült, és arra tényleg büszke vagyok, hogy nem egy minden pillanatában kifogástalan úszással sikerült mindezt elérnem."

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×