Kozák: Nagyon sok munka áll a győzelmek mögött

Infostart
2014. augusztus 11. 22:49
Kozák Danuta 10-szeres világbajnokként tért haza Moszkvából. A MOL-csapat kajakozója az év két fő versenyén összesen 5 aranyat nyert.

Tökéletes évet zárt Kozák Danuta 500 méteren egyesben és négyesben, a szegedi Világkupa és a brandenburgi Európa-bajnokság után a moszkvai vb-n is győzött ebben a két számban. A MOL-csapat kajakozója egyúttal folytatta a londoni olimpia óta tartó sikersorozatát, 2012 óta a női mezőnyben ezen a távon senki nem örülhetett nála többször a sportág legrangosabb versenyein.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megvédeni a világbajnoki címeket. Mindenki papírformának gondolja, de nagyon sok munka áll a győzelmek mögött" - mondta az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka.

Kozák Danuta 500 egyesben meggyőző hajrával nyert új-zélandi riválisa, Lisa Carrington ellen, a négyesnek pedig nem volt ellenfele Moszkvában sem. Ez az egység 2009 óta mindig megnyeri az év fő versenyét, hatból ötször Kozák Danuta is részese volt a sikernek.

Kitért arra is, hogy 200 méteren az Európa-bajnoki győzelem után most azért nem tudott a dobogóra állni, mert a rajt előtt a hangzavarban nem hallotta a figyelmeztető jelet.

"Még keresem a szavakat, mert a pályám nem volt rossz, de a rajtom nagyon megkésett" - ismerte el.

Kozák Danuta pénteken egy meghívásos versenyen vesz részt Portugáliában, majd a hétvégén a szolnoki országos bajnoksággal zárja a szezont egyesülete, az Újpest színeiben.

További részletek: molcsapat.hu

Szerző: Farkas Dávid