Ezek a feladatok Rióig

Infostart
2014. augusztus 11. 09:01
Számos olimpiai sportág nem kellőképpen népszerű Brazíliában, így a riói játékok előtti két évben a szervezőknek sok tennivalójuk van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Aján Tamás, a NOB tiszteletbeli tagja. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke szerint, a 2016-os riói olimpia előtt is középpontban lesznek a biztonsági kérdések.

"Nagyon sok feladata lesz a szervező-bizottságnak, hogy úgy utazzon oda a jelenlegi 204-205 ország képviselője, hogy biztonságban érkezzék magukat."

A sportdiplomata emlékeztetett arra, hogy már a londoni olimpia biztosítására is rengeteg pénzt fordítottak, pedig Rio de Janeirónál biztonságosabb városról volt szó. Aján Tamás kitért a szervezők egyéb teendőire is.

"Nagyon sokat számít, hogy Brazíliában van néhány sportág, amely abszolút viszi a pálmát. A probléma inkább az, hogy Brazíliában kevesebb olyan nyári olimpiai sportág van, mint amennyi például Londonban - a britek sportszeretetéből adódóan. Sok sportágról kevesebbet tudnak Brazíliában és ezek nem is kapnak annyi támogatást. Néhány sportág a brazil emberek lelkét és érdeklődését nem fogja úgy felkelteni, mint például a labdarúgó vb felkeltette" - fogalmazott Aján Tamás.

A MOB elnökségi tagja, tiszteletbeli főtitkára szerint reálisan a 14-15. helyet célozhatja meg a magyar küldöttség 2016-ban, de minden megtesz ő maga is azért, hogy Magyarország megőrizze helyét a legjobb 10-ben. Megjegyezte, hogy ez Európán kívül szinte mindig nehezebb feladat.

A NOB tiszteletbeli tagja arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mindent megtesz azért, hogy az orosz-ukrán konfliktus ne gyűrűzzön be a sportéletbe. Hozzátette: Oroszországban továbbra is rendeznek versenyeket, és a józan nemzetközi sportvezetők megpróbálják távol tartani magukat attól, hogy bármilyen bojkottal vagy egyéb hasonló kijelentéssel éljenek Oroszország felé.

Az Aréna teljes műsorát meghallgathatja ha ide kattint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aján Tamás az orosz-ukrán konfliktusról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást