Parádésan szerepeltek a magyarok a kajak-kenu vb-n

InfoRádió / MTI
2014. augusztus 10. 17:48
A magyar válogatott 17 érmet - 6 aranyat, 5 ezüstöt és 6 bronzot - szerzett a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon. Az olimpiai számokban három elsőség, egy második és két harmadik hely volt a mérleg.

Az első döntős napon, szombaton egy arany-, két ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek a küldöttség tagjai. Az első helyet - címét megvédve - a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételű egység szerezte 500 méter négyesben, míg Csipes Tamara második lett 1000 méter egyesben. A kenus Vajda Attila ugyancsak címvédőként - egy kizárás után - harmadikként zárt egy kilométeren, s ezen a távon ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakos duó, illetve a Kiss Tamás, Vass András, Varga Dávid és Sarudi Pál alkotta kenunégyes. Vajda később egy második helyet is begyűjtött 5000 méteren, a kajakos Csay Renáta pedig harmadik lett a leghosszabb távon.

Vasárnap délelőtt aztán éremeső következett. Fél kilométeren győzött - címét megvédve - Kozák, valamint a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenus és a Szabó, Csipes kajakos duó, míg a kajakos Dombvári Bence és a Dombi Rudolf, Boros Gergely kajakpáros ezüstérmes lett. Ezer méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu kettes címvédőként kikapott a román egységtől, másodikként zárt, az olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes pedig harmadikként ért célba. A legrövidebb távon, 200 méteren egy arany jutott a magyaroknak a Kárász, Vad kajak kettes révén.

A váltókban a férfi kajakosok, illetve a kenusok révén egy-egy arany- és bronzérmet gyűjtöttek a magyarok.