Kajak-kenu vb - Aranyérmes a Szabó, Csipes női kajakpáros 500 méteren

InfoRádió / MTI
2014. augusztus 10. 09:31
Aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakpáros 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon. Aranyérmet nyert 500 méteren a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenupáros is.

Ezüstérmet szerzett a kajakos Dombvári Bence 500 méteren, a Dombi Rudolf, Boros Gergely kajakpáros 500 méteren és1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros.

Bronzérmet nyert a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes 1000 méteren.

Szabó Gabriella szerint tökéletesen versenyeztek, ennek köszönhetően nyertek Csipes Tamarával 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon.

"Nagyon örülünk az aranyéremnek. Az edzőink azt mondták, hogy az a tökéletes 500 méter, ha két szinte azonos 250-et megyünk. Most ezt sikerült megvalósítanunk" - nyilatkozott a befutó után.

Vasbányai Henrik, az 1000 méteren ezüstérmes kenupáros tagja úgy vélekedett, hogy a hátszél miatt szorultak ezúttal a második helyre Mike Róberttel.

"Hátszeles volt a pálya, ha ellenszeles, elfáradtak volna a románok. Nem vagyunk csalódottak, majd Rióban kell nyerni" - mondta.

Pauman Dániel, aki Kammerer Zoltánnal, Tóth Dáviddal és Kulifai Tamással harmadik lett a férfi kajakosok 1000 méteres versenyében, elmondta, hogy minden dobogós elégedett volt.

"Három boldog négyes állt fel a dobogóra, mindannyian örültünk az éremnek. Nagy fegyvertény, hogy három éve ott tudunk lenni Magyarországot képviselve a döntőben" - mondta.