Faragó Tamás: "az elődöntőt nehezebb megnyerni, mint a döntőt"

Infostart
2014. július 23. 10:42
A magyar női vízilabda válogatott 11-7-re győzött Oroszország ellen. Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a női vízilabda válogatott volt szövetségi kapitánya szerint az elődöntőt sokkal nehezebb megnyerni, mint a döntőt.

"Szerencsére parádés győzelmet arattunk, persze ehhez kellett az oroszok gyenge játéka, lövőteljesítménye is. Taktikailag és technikailag is az orosz csapat fölé nőtt a magyar válogatott" - mondta Faragó Tamás.

"Magyarországon a póló nemzeti sport, évek, évtizedek óta mindig az első hely a cél, mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról beszélünk. A nőktől is aranyérmet várunk, ahogy haladunk előre, úgy gondolom, egyre nagyobb esélyünk van erre" - mondta a női vízilabda válogatott volt szövetségi kapitánya.

"A férfi és a női válogatottnak is most kezdődik igazából az Európa-bajnokság, elődöntő, döntő, amikor ki-ki mérkőzéseket kell játszani, bármi előfordulhat. A lányok a spanyolok ellen játszanak, amely igazából egy kiváló csapat, sok mindenre képesek, ők is esélyesek a győzelemre. Ez lesz a kulcsmérkőzés, annál is inkább, mert az elődöntőt sokkal nehezebb megnyerni, mint a döntőt" - mondta az olimpiai bajnok vízilabdázó.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást