Belehalt egy fiatal nő a futballsiker ünneplésébe Kolumbiában

InfoRádió / MTI
2014. június 29. 06:25
Meghalt egy nő a kolumbiai labdarúgó válogatottnak a brazíliai világbajnokságon aratott szombati történelmi győzelmét ünneplő tömegben Bogotában, a 25 éves fiatal halálát egy eltévedt golyó okozta.

A kolumbiai főváros Bosa nevű kerületének önkormányzata szerint a nőt kórházba szállították miután megsebesült, de "ott sajnos elhunyt". Bogotá polgármestere, Gustavo Petro felszólította a város lakóit, hogy békében ünnepeljenek.

A dél-amerikai ország fővárosában - csakúgy mint Kolumbia más városaiban és térségeiben - szombaton egész nap alkoholtilalom volt érvényben, és az embereknek tilos volt fegyvert viselniük, nehogy erőszakba torkolljon a világbajnoki ünneplés.

Amikor a kolumbiai válogatott június 14-én először pályára lépett a tornán, kilenc ember halt meg Bogotában, ami miatt a városvezetés több intézkedést is hozott az utána következő mérkőzések napján tartott ünnepségekre. Ezek egyike volt az alkoholtilalom. Sok helyen kijárási tilalmat rendeltek el a kiskorúak számára.

A kolumbiai válogatott 2-0-s győzelmet aratott a négy éve negyedik Uruguay csapata felett a szombat esti nyolcaddöntőben. A csapat továbbra is százszázalékos, James Rodriguez pedig vezeti a góllövőlistát.

Kolumbia története során először jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon. A negyeddöntőben jövő pénteken a házigazda Brazíliával találkozik.