A harapós Suárez elveszítheti egyik szponzorát

InfoRádió / MTI
2014. június 25. 16:33
A szponzori szerződés felülvizsgálatára készül Luis Suarez egyik támogatója, mivel az uruguayi labdarúgó az olaszok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen a felvételek tanúsága szerint beleharapott Giorgio Chiellinibe.

Az online szerencsejátékkal foglalkozó cég szerdán jelezte, hogy komolyan átgondolja a Suárezzel kötött megállapodást, mivel a vállalat nem tudja elfogadni a sportszerűtlen viselkedést. A Liverpool csatára május óta a "márka nagykövete".

A 27 éves futballista a mérkőzés 80. percben viselkedett kirívóan sportszerűtlenül, ám a játékvezető nem látta az esetet, így nem állította ki. Csapata az incidens után a Suarez által beívelt uruguayi szögletből szerezte meg az 1-0-ás győzelmet és továbbjutást jelentő gólt.

A nemzetközi szövetség (FIFA) már bejelentette, hogy vizsgálatot indított az ügyben, jelezve, hogy a FIFA szabályzata szerint a televíziós felvételek visszanézése után, utólagosan is szankcionálhatóak és akár el is tilthatók azok a játékosok, akiket az adott mérkőzésen a játékvezető nem büntetett meg.