Azonnal lemondott az olasz szövetségi kapitány és a FIGC elnöke

Infostart
2014. június 24. 21:42
Az uruguayiak elleni vereség, illetve az azt eredményező kiesés miatt a találkozót követő sajtótájékoztatón bejelentette lemondását Cesare Prandelli szövetségi kapitány és az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Giancarlo Abete is.

"A szakmai munka kudarcot vallott, s ezért egyedül én vagyok a felelős" - mondta Prandelli.

Az olasz válogatott, amely 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Prandellivel az ukrán-lengyel közös rendezésű tornán, a 2006-os (még Marcello Lippi irányításával megnyert) világbajnoki cím óta mind a két vb-n kiesett a csoportkörben.

Prandelli kevéssel a torna előtt hosszabbította meg két évvel a szerződését, de, mint mondta, azóta nemtelen verbális támadások alanya lett. Szerinte a kiesés után - noha, ameddig 11 emberrel harcolhattak 11 ellen , tisztességgel helyt álltak - nincs más út, csak a lemondás.
Giancarlo Abate, a FIGC elnöke a maga lemondását visszavonhatatlannak minősítette, ugyanakkor reményének adott hangot, hogy Prandelli, aki ezüstérmet nyert az Eb-n, harmadik lett a Konföderációs Kupán a válogatottal, s simán kijutott csoportjából a vébére a Squadra Azzurrával, a következő napokban megmásítja a döntését.