Kemény Dénes: a sorsra bízta magát az angol csapat

Infostart
2014. június 20. 09:42
"Gyerekkorom óta szimpatikusnak tartom az angol sportmentalitást, azon belül is a labdarúgóknak az utolsó percig tartó küzdőkészségét, úgyhogy inkább az ő győzelmüket szerettem volna" - mondta az InfoRádióban Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

"Ennek ellenére 3-4 játékost ismertem csak jól a kezdő tizenegyből" - emelte ki a sportvezető. "Angliát a 2-1-es vereséggel utolérte az a sors, amikor a klubok agyonvásárolják magukat külföldiekkel, és a legfontosabb posztokon az angol bajnokságban, nem az angol válogatott játékosai játszanak" - hangsúlyozta Kemény Dénes.

Hozzátette: "úgy érzem, játékos-képességben ez az angol csapat nem éri el az előző világbajnokságokon szintén nem aranyérmet nyerő, de azért ennél jobb angol csapatok összeállítását. Korábban legalább a kezdő 11-ről tudni lehetett, ki hol játszik, ki milyen labdarúgó. Ez a csapat szerintem nem tud többet. A sorsra bízta magát egy ilyen tudású angol csapat egy olyan Uruguay-jal szemben, amely nem a vb legjobb csapata".

Kemény Dénes elmondta: "hozzászoktunk már ahhoz, hogy a labdarúgást feltaláló Anglia - egy-két kivételtől eltekintve - elődöntős már nem szokott lenni".

"Uruguay ugyanakkor egy meglepetés csapat lehet. Ha ilyen jól védekeznek, úgy gondolom, hogy bennük van az esély, hogy egy-két meglepetést még okozzanak. Az angolok már csak a matematikai esélyben bízhatnak, Uruguay-nak van sokkal inkább a kezében a saját sorsa" - vélekedett az InfoRádiónak nyilatkozva Kemény Dénes.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kemény Dénes
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást