Mire mennek a kolumbiaiak Falcao nélkül?

Infostart
2014. június 14. 12:00
Ma bemutatkozik a világbajnokságon az egyetlen résztvevő válogatott, amelyik aztán a magyarokkal azonos csoportban szerepel a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőin. A görögöknek nem jutott könnyű feladat, a sokak által sötét lónak tartott kolumbiaiak ellen kezdenek.

A múlt nem igazán szól egyik csapat mellett sem. A kolumbiaiak eddig négy tornán vettek részt, ezek közül háromszor kikaptak az első mérkőzésükön, csak 1990-ben, az olaszországi Mondialén rajtoltak győzelemmel. (Az Arab Emírségek ellen.). A görögök mindkét korábbi világbajnoki szereplésüket vereséggel kezdték, sőt mindössze egy győzelmet arattak eddig vb-találkozón, Dél-Afrikában 2-1-re megverték Nigériát. (Ellenben a mondat úgy is leírható: a görögök eddigi egyetlen győzelmüket egy a rendező földrészére való csapat ellen aratták.)

A kolumbiaiak, noha nagyon jó benyomást keltettek a selejtezőkön, tartalékosan mennek a Belo Horizonte-i csatába. Nemcsak az első számú csillag, Radamel Falcao, hanem Edwin Valencia, Luis Perea és Aldo Ramirez is hiányzik közülük, Fredy Guarin pedig eltiltott. A görögöknél felépült a londoni Fulhamben szerepelt Kosztasz Mitroglu, s talán bevethető lesz Szokratisz Papasztathopulosz is.

Falcao kiesése nagy veszteség a kolumbiaiaknak, de két nagyszerű csatár kész pótolni őt: Carlos Bacca a Sevilla, Jackson Martínez az FC Porto színeiben zárt nagyszerű idényt. Keten együtt 50 gólt szereztek a klubszezonban.

A C-csoport első mérkőzése magyar idő szerint 18.00 órakor kezdődik Belo Horizonte városában.