Öttusa vk-döntő - Hat magyar a nemzetközi szövetség indulói listáján

InfoRádió / MTI
2014. május 8. 12:55
Hat magyar versenyző szerzett közvetlenül jogot a döntős részvételre az öttusázók világkupa-sorozatában.

A nemzetközi sportági szövetség (UIPM) tájékoztatása szerint a begyűjtött pontok alapján Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara, valamint Kasza Róbert, Demeter Bence és Marosi Ádám tagja alapból a 36 fős női, illetve férfi mezőnynek. Visszalépések esetén azonban ott lehet a floridai Sarasotában Tibolya Péter is, aki a tartalékok között a közvetlen élcsoportban szerepel.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta, hogy megkapták a listát, egyelőre azonban még nem dőlt el, kik utaznak majd el az Egyesült Államokba.

A vk-sorozatot lezáró viadalra június 6. és 8. között kerül sor. Az első napon a nők, a másodikon pedig a férfiak versenyét rendezik meg, majd a finálé a vegyes váltók küzdelmével ér véget.

A vk-sorozat február-március fordulóján Acapulcóban kezdődött, de rendezési hiányosságok miatt ott félbeszakadt a verseny. A második viadal április első hétvégéjén zajlott Kairóban, onnan azonban a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt hiányzott a mezőny egy része, így a magyar válogatott is. A csengtui világkupán már indultak a magyarok, s közülük többen az élmezőnyben végeztek: Kasza második, Kovács negyedik, Demeter ötödik, Földházi pedig tizedik lett Kínában. A hétfőn véget ért magyarországi fordulóban, Kecskeméten, a széria negyedik állomásán Marosi - akinek ez volt az egyetlen befejezett vk-versenye az idén - győzött, míg Kasza a harmadik, Kovács pedig a hatodik helyen végzett.