eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Hazai győzelem a nőknél az öttusázók nemzetközi Budapest-bajnokságán

Kovács Sarolta révén hazai siker született a női mezőnyben az öttusázók nemzetközi Budapest-bajnokságán, amelyen tíz ország versenyzői indultak.

A 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Kovács Sarolta 31 győzelemmel és 10 vereséggel megnyerte a vívást, második volt úszásban, akadályverés nélkül, minimális időtúllépéssel teljesítette a lovaspályát, így élről indulhatott a lövészetekkel kombinált futásban, és tekintélyes, 19 másodperces előnyének birtokában nem kellett nagyon kapkodnia.

"Nagyon jólesett a versenyzés. A győzelem önbizalmat adott a kínai világkupa előtt - nyilatkozott az MTI-nek. - A vívóeredményemnek különösen örülök, mert ebben a számban változtattunk a felkészülésemen, és most bebizonyosodott, hogy jó úton járunk."

Versenyen kívül indult Földházi Zsófia, a tavalyi év Európa-bajnoka, aki csak a kombinált számot és a vívást csinálta végig.

"A közelmúltban kisebb egészségi problémám volt, ráadásul sorozatban junior és felnőtt nemzetközi versenyek állnak előttem, ezért döntöttünk úgy, hogy csak edzés jelleggel veszek részt a viadalon" - mondta.

Mint kiderült, vashiány miatt fáradékonysággal küszködött az elmúlt időszakban.

"Örültem neki, hogy végig bírtam erővel a vívást és a kombinált számot is. Ez megnyugtató a jövő heti kínai világkupa előtt" - tette hozzá.

A férfiaknál a harmadik helyen záró Tibolya Péter szerepelt a legjobban a hazaiak közül. Úszásban és lovaglásban a mezőny második felében végzett, de vívásban harmadik lett, majd a lövészetes futásban a második legjobb eredményt érte el, ezzel a hatodik helyről hármat előrelépett.

"Örülök, hogy a kombinált szám ennyire jól sikerült, mert amikor apróságokon múlik az eredmény, nagyon fontos, hogy az ember észnél legyen, jó döntéseket hozzon" - értékelte teljesítményét.

Demeter Bence hetedik lett. Megnyerte a kombinált számot, előtte azonban a lovaglással akadtak gondjai, így a 24. helyről kellett felzárkóznia. A 2009-ben világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes Marosi Ádámnak ezúttal nem ment igazán a vívás, a lovaspályán ő is sok pontot otthagyott, emiatt a 22. induló volt a kombinált számnál. Ebben viszont a negyedik legjobb eredményt érte el, amivel a kilencedik helyig lépett előre.

A hazai élversenyzők közül nem indult Kasza Róbert.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Kasza egy hete leesett a lóról, s bár nincs nagyobb baja, a biztonság kedvéért pihentetik, hogy a kínai vk-ra rendben legyen.

A budapesti versenyt nem a hagyományos módon bonyolították le, a nők és a férfiak éremcsatározása is két napon át tartott, s a férfiaknak előzőleg még selejtezőjük is volt. Vasárnap a nők vívtak, úsztak és lovagoltak, míg a férfiak csak az első két számot fejezték be, hétfőn pedig a férfiak lovaglása mellett mindkét nem kombinált számára került sor.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×