eur:
392.76
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Ma indul az Everestre Klein Dávid

Ma kora délután indul útnak Klein Dávid hegymászó, aki a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készül a SPAR Everest Expedíció keretében.

A hegymászó hétfőn reggel érkezik meg Nepál fővárosába, Katmanduba, ahonnan a különböző engedélyek megszerzése után indul tovább Tibetbe. Az 5200 méteres magasságban lévő alaptábort a tervek szerint - a szükséges akklimatizációs szünetek beiktatása után - április 15-én vagy 16-án éri el, majd néhány nap múlva megkezdi az előretolt alaptábor kiépítését 6400 méteres magasságban.

A következő hetekben építi ki a hegyi táborokat - 7050, 7800 és 8300 méteren -, a csúcstámadás május végén, június elején várható.

Amennyiben Klein Dávid sikerrel jár, akkor ő lesz az első magyar hegymászó, aki oxigénpalack nélkül jut fel a világ legmagasabb pontjára, a Mount Everest 8848 méteres csúcsára. Ez a világon eddig összesen csak mintegy 200 embernek sikerült.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Piacot veszít Kínában az Apple

Piacot veszít Kínában az Apple

Az Apple piaci részesedése csökken Kínában, ahol az erős hazai verseny, különösen a Huawei és az Honor előretörése, valamint az androidos készülékek innovációi - mint az AI és az összecsukható telefonok - növelik a kínai fogyasztók érdeklődését. Ezt Apple promóciói nem képesek ellensúlyozni - írta meg a Markwtwatch.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×