BL: A döntetlen Mourinho szerint nem rossz, Mancini szerint jó

InfoRádió / MTI
2014. február 27. 10:08
Roberto Mancini jó, José Mourinho pedig nem rossz eredményként értékelte azt, hogy az általuk irányított csapat, a Galatasaray, illetve a Chelsea 1-1-es döntetlent játszott egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának szerdai első mérkőzésén.

A török együttes olasz mestere az isztambuli összecsapást követően ugyanakkor kicsit kesergett amiatt, hogy csupán egyszer vették be a londoni vendégek kapuját.

"Nem volt szerencsénk, mert kínálkozott lehetőség a második gólunk megszerzésére is, de nem éltünk az eséllyel, pedig a második félidőben nagyon jól játszottunk" - vélekedett Mancini. Hozzátette: összességében mégsem lehet elégedetlen.

"Végtére is ez egy jó eredmény számunkra, más kérdés, hogy az első félidőben félénken futballoztunk, ebből eredt aztán három vagy négy nagy hibánk is" - mondta.

Mourinho, az angol együttes portugál szakvezetője úgy fogalmazott, hogy nem rossz a döntetlen, és elégedett az 1-1-gyel.

"Nagyon jó, sokat tapasztalt csapattal ikszeltünk, olyannal, amelynek néhány egészen kiváló és erős támadója van" - jelentette ki, majd így folytatta: el van ragadtatva a saját csapatától, noha a helyzetkihasználásuk nem valami jó.

"Ilyen ez a mostani Chelsea, túl sok lehetőség kell neki ahhoz, hogy legalább egyszer betaláljon. Az viszont remek, hogy most az első lövésünkből gól lett" - tette hozzá.

A londoni vezetést jelentő gól szerzője a spanyol Fernando Torres volt, aki a 9. percben vette be a Galata kapuját. A világ- és Európa-bajnok csatárnak ez volt a 17. gólja az európai kupasorozatban, amivel a BL negyedik legeredményesebb spanyol futballistájává lépett elő az abszolút rangsort is vezető Raúl (71), továbbá Morientes (33) és Luis Enrique (19) mögé.

Szemben a Galatasaray-Chelsea párharccal, a szerda este másik BL-találkozójának végeredménye teljesen feleslegessé tette a visszavágót, miután a Real Madrid vendégként mért súlyos csapást a Schalkéra, 6-1-re nyerve a gelsenkircheni mérkőzést Karim Benzema, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo dupláival. A spanyol elitalakulat olasz mestere, Carlo Ancelotti a hamar megszerzett kétgólos vezetéssel és kapusa, Iker Casillas parádés védéseivel magyarázta elsősorban a kiütéses sikert.

"Nagyon jó meccset játszottunk, olyat, amely tökéletes volt, fantasztikus, és amelyet roppant nehéz lesz megismételni" - összegzett elégedetten.

"Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után - jelentette ki sajtótájékoztatóján Jens Keller, a német együttes szakvezetője. - Láthattuk, hogy a Real Madrid világklasszis csapat. Mi csak az első 12 percben futballoztunk jól, utána hibát hibára halmoztunk."

A hazaiak - kispadjukon a magyar válogatott Szalai Ádámmal, aki nem kapott játéklehetőséget - 0-6-nál szerezték becsületgóljukat a holland Klaas-Jan Huntelaar révén, a 91. percben. Találatával véget vetett Casillas kapott gól nélküli szériájának, amely 952 percnél zárult. Előtte a Real - amúgy bajnokikon nem, csupán a spanyol kupában és a BL-meccseken védő - kapusa tavaly november 27-én kapott gólt legutóbb. A 952 perccel nemcsak egyéni csúcsot ért el, ez a spanyol futballtörténelemben is abszolút kapusrekordnak számít.