Seedorf lesz az AC Milan vezetőedzője

InfoRádió / MTI
2014. január 14. 17:47
Clarence Seedorf, a csapattal kétszer is Bajnokok Ligáját nyerő holland középpályás lesz az AC Milan új vezetőedzője.

A Botafogo 37 éves játékosa szerdán brazíliai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy visszavonul, és ő váltja a hétfőn menesztett Massimiliano Allegrit az olasz együttes kispadján.

"Nem búcsúzom el örökre, még találkozunk" - mondta Seedorf a Botafogónak címezve. Az ott töltött másfél év tapasztalata sokat segít majd élete következő állomásán, az AC Milan vezetőedzői posztján - tette hozzá.

Az olasz klubbal kötendő szerződésről Seedorf nem árult el részleteket, médiaértesülések szerint ugyanakkor 2016-ig szóló megállapodást ír majd alá szerdán Milánóban.

Seedorf játékosként klubszinten mindent elért, amit lehetett, sőt ő volt az első futballista, aki három csapattal is BL-t nyert (Ajax Amsterdam 1995, Real Madrid 1998, AC Milan 2003 és 2007). A milánói piros-feketéket 2002 és 2012 között erősítette, a két BL-siker mellett kétszer nyert bajnokságot és egyszer Olasz Kupát. 2007-ben az év legjobb középpályásának is megválasztották Európában.

A 87-szeres holland válogatott játékos edzői pályafutásának első feladata nem tűnik könnyűnek, a Milan ugyanis története egyik legrosszabb szezonját futja. A csapatot 2010-től irányító Allegrit hétfőn, egy nappal a Sassuolo elleni 4-3-as bajnoki vereség után menesztették. A csapat a BL-ben bejutott ugyan a nyolcaddöntőbe, ám a Serie A-ban jelenleg csak a 11., a listavezető Juventustól 30, a még BL-indulást jelentő harmadik helyen álló Napolitól pedig 20 ponttal van lemaradva.