eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyulay Zsolt: 2013 a magyar autósport éve

Nem csupán sportszakmai elismerés, hogy a jövő évtől ismét rendeznek német túraautó-bajnoki futamot Mogyoródon - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az erről szóló szerződés aláírása után.

Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy a 2013-as évet a tervezettnél is nagyobb bevétellel, nyereségesen zárja a cég.

Az idei nyereség abból fakad, hogy egyre jobb a pálya kihasználtsága annak köszönhetően, hogy az új menedzsment a saját hatáskörébe vonta a pálya hasznosítását. Így egy évben nagyjából 210-220 napon lehet rendezvényeket tartani - részletezte Gyulay Zsolt. 

A vezérigazgató kiemelte, hogy egyre több neves verseny mutatkozik be a mogyoródi aszfaltcsíkon, ezeket pedig úgy igyekeznek megrendezni, hogy nyereséggel zárjanak.

2014-ben a Hungaroring Európa egyik legrangosabb pályája lesz, hiszen hét világsorozat versenyeit fogja lebonyolítani - büszkélkedett. 

Hozzátette: a nyereséges évhez nagyban hozzájárult az is, hogy idén megdőlt a Formula1-es Magyar Nagydíj nézőcsúcsa. A menedzsment viszont aggodalommal áll a jövő év előtt, hiszen az újonnan a versenynaptárba kerülő osztrák nagydíj nyilvánvalóan át fog csábítani néhány nézőt.

A magyar Formula 1-rajongók számának növelése ellensúlyozhatja az ausztriai verseny miatti bevételkiesést. Az elnök-vezérigazgató szerint a kedvezményes jegyárakkal már az elmúlt években is sikerült egyre több nézőt Mogyoródra vonzani, de erre a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek.

Hosszú idő után jövőre visszatér Magyarországra a német túraautó-bajnokság. Ez nagy presztízs, hiszen összesen négy futamot rendeznek majd Németországon kívül: Oroszországban, Kínában, Ausztriában és Magyarországon. Gyulay Zsolt kiemelte, hogy a Hungaroring megmutathatja a világnak, hogy a versenypálya képes megrendezni egy ilyen rangos eseményt. A DTM futam hatalmas gazdasági potenciált is jelent az országnak, hiszen a versenyhétvégére kilátogat majd a pályára az Audi, a BMW és a Mercedes vezetősége is.

A jövő évi tervekben szerepel a pálya és az azt körülvevő létesítmények felújítása, hiszen nem mindegy milyen környezetbe érkeznek a nézők és a versenyzők - tette hozzá a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A versenyzők által elért eredmények és a sportszakmai sikerek alapján 2013-at a magyar autósport évének nevezte az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×