eur:
394.06
usd:
368.32
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Elátkozott 11 - a magyar futballválogatott kálváriája

Az Elátkozott 11 címmel jelent meg az a könyv, amely a magyar labdarúgó-válogatottnak az 1986-os mexikói világbajnokság óta tartó vesszőfutását mutatja be részletesen.

Privacsek Gábor és Fűrész Attila 264 oldalas, statisztikákkal, meccs-jegyzőkönyvekkel kiegészített munkájában az adott időszak főszereplői, játékosok, edzők, vezetők szólalnak meg és mesélnek mérkőzésekről, reményről, kudarcról, s arról, hogy szerintük mi is volt az oka a balul sikerült selejtezőknek.

A szerzőpáros bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a könyv ötletének megszületésekor, tavaly ősszel abban bíztak, hogy happy enddel zárulhat majd a közel 30 éves történet, s az Egervári Sándor vezette csapat kijut a 2014-es vb-re. Végül azonban nemhogy a bravúr nem jött össze a selejtezőcsoportot kifejezetten biztatóan kezdő válogatottnak, hanem októberben Hollandiában történelmi, 8-1-es vereségbe szaladt bele. Ezek után született meg az Elátkozott 11 cím.

"Nem jó szívvel adtuk ezt a címet. Nem az volt a célunk, hogy mi is belerúgjunk egyet a magyar labdarúgásba" - olvasható az előszóban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×