eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Federer a legizgalmasabb meccsen harcolta ki a továbbjutást

Az évzáró világbajnokság csoportköreinek legizgalmasabb meccsén Roger Federer 4:6, 7:6, 7:5-re legyőzte Juan-Martin del Potrót, és ezzel tíz éve legrosszabb szezonjának végén is bejutott az elődöntőbe. Ott a világelső Nadal vár rá, a mérkőzés vasárnap délután lesz.

Nem indult túl jól a találkozó a svájcinak, rögtön 0-40-nel kezdett, és el is bukta az adogatását. Ez azonban elsőre csak kisebb zavarnak tűnt, Del Potrónak ugyanis bréklabdát hárítva kellett hoznia a saját adogatását, majd Federer magabiztosan letudta a következő szerváját. Ennek ellenére 3:1-nél 40-0-ről esett szét pillanatok alatt, így az argentin dupla brékelőnybe került, és már 5:1-re vezetett, mire Federer magára talált - írja a Teniszblog.

A második játszma elején újra jött a Federer idei játékát még mindig jellemző hullámzás, sorozatos hibákkal elbukta az adogatását, így del Potro szett- és brékelőnybe került. Azonban hiába tudta bevágni időnként a nagy tenyereseit, dominálni nem igazán tudott, és megszaporodtak a rontásai (a szett végére kétszer annyi lett belőlük, mint a nyerő ütéseiből). Végül kettős hibával bukta a brékelőnyét és 3:3-tól fej fej mellett mentek tovább.

Federer megint jobb periódusba került, semmire tudta hozni a szerváit, ám del Potrónak is volt olyan adogatása, amit 1 perc 16 másodperc alatt letudott. Ennek ellenére látszott, hogy del Potro egyre inkább fárad, Federer esélyei nőttek. A rövidítésben ennek megfelelően már az elején minibrékelt a svájci, és nem nagyon adott teret ellenfelének, nyerőkkel, a végére pedig egy ásszal hozta 7-2-re a tie breaket.

Úgy tűnt, hogy Federer van lendületben, a döntő játszma eleje mégis a bázeli döntő harmadik szettjét idézte: a váratlanul újra hibázgató svájci bukta az adogatását, és del Potro már 3:0-ra is vezetett, mire fel tudott iratkozni az eredményjelzőre. Ezzel még nem volt vége azonban a fordulatoknak, del Potro megint többet rontott, Federer pedig lecsapott a lehetőségekre, és a második bréklabdával már visszajött 3:1-nél.

Del Potro még mindig tudott láb között ütni átemelést éppen az alapvonalra, de Federer kezében voltak benne inkább a nyerők. 5:5-nél végül az argentin két bréklabdához juttatta a volt világelsőt, aki kiszerválhatta a meccset.

Az is a ki-ki meccsen dőlt el, melyikük kerül utolsóként az elődöntőbe, így kialakultak a vasárnapi párosítások is. Federer majd a mindhárom csoportmeccsét megnyerő Rafael Nadallal csap össze.

A címvédő Novak Djokovics három játszmában, 2 óra 9 perc alatt legyőzte a francia Richard Gasquet-t, és így ő is veretlenül jutott a vasárnapi elődöntőbe, ahol majd az egy nappal többet pihenő svájci Stanislas Wawrinka vár rá.

Eredmények
B csoport, 3. forduló:
Djokovics (szerb, 2.)-Gasquet (francia, 8.) 7:6 (7-5), 4:6, 6:3
Federer (svájci, 6.)-Del Potro (argentin, 4.) 4:6, 7:6 (7-2), 7:5

Végeredmény: 1. Djokovics 3 győzelem/0 vereség, 2. Federer 2/1, 3. Del Potro 1/2, 4. Gasquet 0/3

A vasárnapi elődöntőben:
Nadal (spanyol, 1.)-Federer 15.00
Djokovic-Wawrinka (svájci, 7.) 21.00

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×