eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Női kézilabda BL: bravúr kell a Fradinak a középdöntőhöz

A középdöntőbe kerülésért harcoló FTC 26-25-re kikapott a dán Midtjyllandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában Dabason, így a továbbjutáshoz pontot kell szereznie egy hét múlva Podgoricában.

Bajnokok Ligája, 5. forduló:

B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Midtjylland (dán) 25-26 (10-13)

A két csapat a nyitányon már találkozott egymással, október 6-án a dánok 32-23-ra nyertek, ez az eredmény pedig alapvetően befolyásolja a ferencvárosiak további szereplését. Szombaton az volt a cél, hogy a lehető legnagyobb különbséggel győzzön Elek Gábor csapata, mivel a montenegrói Buducsnoszt Podgorica is tartja a lépést.

Eleinte fej fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két együttes, majd a 17. percben 5-6-nál időt kért a hazaiak mestere. Ez azonban kisebb fellángolástól eltekintve nem hozott jelentősebb változást a játékban, mi több, a szünet előtt - sorozatban hét találatot szerezve - meglépett a Midtjylland.

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, és magabiztosan őrizték megnyugtató előnyüket. Az utolsó negyedórában minden erejét összeszedte az időközben Zácsikot sérülés miatt elveszítő FTC, fel is zárkózott egy gólra, ám ezúttal ez is kevés volt a nagy kedvvel játszó északiak ellen, akik ezzel bebiztosították a középdöntős helyüket. Tomori időn túli szabaddobását Englert kapus a kapufára tolta.

A zöld-fehérek jövő vasárnap Podgoricában zárják a csoportkört, és akkor jutnak tovább, ha pontot szereznek. Ellenkező esetben átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

A kvartett másik szombati mérkőzésén:
Lublin (lengyel)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 22-30 (12-13)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Midtjylland 8 pont, 2. Podgorica 6 (127-104), 3. FTC 6 (141-132), 4. Lublin 0

Vasárnap:
A csoport:
Baia Mare (román)-Thüringer HC (német), Nagybánya, vasárnap 17.00
Hypo NÖ (osztrák)-Győri Audi ETO KC, Maria Enzersdorf, vasárnap 20.05
Az állás: 1. és már továbbjutott Győr 8 pont, 2. Hypo NÖ 4, 3. Thüringer HC 2 (106-120), 4. Baia Mare 2 (94-115)

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×